Genieten van laatste Bildtse federatiedag

1807-bildts-jeugdkorpsHet was ouderwets gezellig, afgelopen zaterdag in de Groate Kerk te St.-Jacob. Daar waren elf koren en korpsen weer aanwezig voor de jaarlijkse federatiedag:  muziek maken en bijpraten. Maar het was dit jaar wel voor het laatst in deze vorm. De federatie wil dit jaar proberen aansluiting te vinden bij koren en korpsen in de  gemeente Waadhoeke.

Tweede edisy Bildts diktee in de Utwyk

”Late wy beginne… Het elkeneen pin en pepier? Mooi, dan gaan wy los.” Dat sil fast ’t enige weze dat seker is op dînsdegaven 27 febrewary. De tekst fan ’t Bildts  diktee is nag gehaim. ’t Belooft in elk gefal weer ’n besondere aven te worren.

Pypskoft Ouwe-Syl in de ban van plastic soep

1806-plastic-soep-ferdi-rizkiyantoOp zaterdag 22 september is er een bijzondere editie van Pypskoft op Ouwe-Syl. De eerste actie op weg naar de Kulturele Hoofdstad was in 2011 met het Pypskoft-festival en de Nachtreis op Ouwe-Syl. Sindsdien vindt er met regelmaat een Pypskoft plaats, uiteraard ook in 2018.

Zingende vrouwen verder als Bildts Frôlyskoor

Het koor van de eind vorig jaar opgeheven Vrouwen van Nu afdeling het Bildt gaat zelfstandig verder als ‘t Bildts Frôlyskoor. Op 10 februari is het eerste optreden onder de nieuwe naam in St.- Jacob.

Lach, gúl en ferwonder

1805-durk-bornHet thema van de landelijke gedichtendag was dit jaar ’Theater’, en ook bij de ’Gedichte-aven in de bibliotheek van St.-Anne kwam dit onderwerp donderdag  regelmatig voorbij. ”Lach, gúl en ferwonder,”

Mooie verhalen vormen startschot KH2018

1805-koos-krap-swerms-leest-voor-in-bibliotheekIn het kader van de opening van Leeuwarden Fryslân Kulturele Hoofdstâd van Europa werden vrijdag in de hele provincie verhalen verteld. Onder het motto ’warme  winterverhalen’ kon men terecht in de bibliotheek van St.-Annaparochie, de Aerden Plaat sop Ouwe-Syl en in het Motorenmuseum van Meijer aan de Oudebildtdijk.

St.-Jacob is ’Santiago aan het Wad’

1805-nieuw-kombord-voor-st-jacobWethouder Jan Dijkstra en Hans de Jong, voorzitter van stichting Santiago aan het Wad, hebben woensdag bij St.-Jacob het nieuwe kombord van het dorp onthuld. Er is  een bordje bijgekomen: St.-Jacob heet dit jaar ’Santiago aan het Wad’. In het kader van Kulturele Hoofdstâd worden deze zomer veel pelgrims verwacht in het dorp, dat eindbestemming van de route is. Zwarte Haan is dit jaar het Friese ’Finisterre’.

Verhalentocht LF2018 op het Bildt

1804-aerden-plaatsVrijdag 26 januari is de officiële opening van LF2018. Particulieren vertellen op allerlei locaties in de hele provincie een verhaal. Op het Bildt kan men terecht in St.-Anna, op Ouwe-Syl en aan de Oudebildtdijk. Een overzicht.

Potatoes go Wild zoekt leden voor projectkoor

1804-potatoes-go-wildVoor de muziektheatervoorstelling ’Altyd Seumer’ is Potatoes go Wild op zoek naar leden voor een projectkoor. De voorstelling is een onderdeel van het LF2018 project Potatoes go Wild dat dit jaar op het Bildt plaatsvindt.

Boek Blauhuus

Forige week ston in deuze krant ’n stikky over Blauhuus, ’t nije boek fan Talea Jansma. Der ston ’n fout in over hoe en wanneer ’t boek te krijen is.

Bildtse Post