’Coalitie Waadhoeke van CDA, SAM en FNP’

Informateur Fred Veenstra heeft de winnaar van de verkiezingen, het CDA, vrijdag voorgesteld om een coalitie met SAM en FNP te onderzoeken. Het CDA heeft zijn  advies omarmd en het vrijdagmiddag gedeeld met de overige partijen. Gemeentebelangen - die een zetel meer kreeg dan FNP - valt buiten de boot.

Opnieuw dubbele kerstmarkt in St.-Anna

1749-dubbele-kerstmarkt-in-st-annaCampus en Bildtse slag slaan handen ineen - Voor de tweede keer in successie organiseert sportcentrum De Bildtse Slag samen met de Campus Middelsee een grote kerstfair/markt in St.- Annaparochie.

Nieuwe gemeentehuis Waadhoeke opgeleverd

1749-nieuwe-gemeentehuis-waadhoekeVrijdagochtend 8 december wordt het verbouwde gemeentehuis van Waadhoeke opgeleverd. Na een rondgang door het gebouw, tekenen burgemeester Eduard van  Zuijlen en vertegenwoordigers van de bouwers het ’Procesverbaal van Oplevering’. Hiermee dragen de bouwers het gebouw weer over aan de gemeente en kan de gemeente Waadhoeke per 2 januari haar intrek nemen in het nieuwe onderkomen.

Bilkerts krijgen 55 euro retour

Inwoners van de gemeente het Bildt die op 1 januari 2017 belastingplichtig waren en de afvalstoffenheffing hebben betaald krijgen € 55 terug.

SWS de Syl maakt de mooiste jaregkalinder

1749-sws-de-syl-maakt-mooiste-jaregkalinderOp woensdeg 29 novimber waar d’r in groep 5/6 fan samenwerkingsskoal De Syl op Ouwe-Syl ’t plak foor ’n fesy. Deuze kines hewwe metnander de mooiste  jaregkalinder in ’t kader fan ’t meertalige printeboek ’Plek voor een feestje!’ maakt, dat ôflopene maand presinteerd worde. 

’Stimme? Se hewwe ’t Bildt al kapot maakt’

1748-franeker-burgemeester-van-zuijlen-maakt-verkiezingsuitslag-officieelDe Bilkerts liepen zacht gezegd niet warm voor de eerste herindelingsverkiezingen voor de gemeente Waadhoeke. Nu kennen herindelingsverkiezingen – weg van het landelijke verkiezingsgeweld en media-aandacht – traditioneel lage opkomsten. Waadhoeke scoorde een opkomst van 44%. Het Bildt deed het van de drie fuserende gemeenten duidelijk het slechtst: maar 42,5% leverde het stembiljet in.

Historisch lage opkomst verkiezingen Waadhoeke

1748-burgemeester-krol-bij-stembureau-beuckelaerCDA winnaar – SAM verrast - Bilkerts blijven thuis - Het CDA is de glansrijke winnaar geworden van de eerste verkiezingen voor de gemeente Waadhoeke. Met acht zetels heeft lijsttrekker Caroline de Pee vrijdag burgemeester Fred Veenstra aan het werk gezet als formateur. SAM Waadhoeke deed het verrassend goed met  zes zetels, evenveel als Gemeentebelangen. FNP deed het op het Bildt goed, maar bleef op vijf zetels steken. De opkomst was met 42,5% op het Bildt  historisch laag.

Sinterklaas weer op het Bildt

1748-warm-onthaal-voor-sinterklaas-in-de-groate-kerkHet spande er vooraf om, maar Sinterklaas en zijn Pieten overwonnen ook dit jaar weer de nodige pech en obstakels, om zaterdag veilig aan te komen in de Bildtse dorpen.

Egerländer Oldehovekapel

Op zondag 17 december geeft de Egerländer Oldehovekapel haar traditionele kerstconcert in Ons Huis te St.-Anna.

Huurders beoordelen WonenNWF erg positief

Zowel qua huurderstevredenheid als qua bedrijfskosten doet WonenNWF het goed. Dat blijkt uit onderzoek van Aedes, de koepelorganisatie van  woningcorporaties.

Bildtse Post