Steensma stapt op bij Bildts Aigene

Rennie Steensma stopt als coördinator van Stichting Bildts Aigene. Ze zegt per direct haar baan op, omdat er een onwerkbare situatie zou zijn ontstaan. Volgens Steensma ondervindt ze teveel tegenwerking van de gemeente en wordt er teveel van haar gevraagd. Een verschil van inzicht over de toekomst van Bildts Aigene met de gemeente was voor haar de druppel. ”Ik kin d’r niet meer tun fechte.”

Open dag bij loterijhuis

1729-open-dag-bij-loterijhuisGrote belangstelling zaterdag op Ouwe-Syl voor het ’loterijhuis’. VV Ouwe- Syl had een lumineus idee: verloot een huis, en gebruik de opbrengst voor een kunstgrasveld en het  opknappen van de kantine.

Toverbal neemt afscheid van meester Kooistra

1729-afscheid-meester-kooistraOp 12 juli heeft Rinze Kooistra afscheid genomen als leerkracht en coördinator van NT2 school De Toverbal te St.-Annaparochie. Kooistra gaat met vervroegd pensioen, na meer dan 40 jaar in het onderwijs in de gemeente het Bildt te hebben gezeten.

Nieuwbouw Aldi in volle gang

1729-nieuwbouw-aldi-in-volle-gangDe bouw van de nieuwe Aldi supermarkt in St.- Annaparochie en de herinrichting van het omliggende gebied is in volle gang.

Brede steun voor Ondernemersfonds

Zowel de Stannebuurtster ondernemers als de gemeente zijn enthousiast over een op te richten Ondernemersfonds. Dit fonds moet bijdragen aan St.-Anna als tweede winkelkern van Waadhoeke, na Franeker.

Boterhoek stopt met bloemen en planten

1728-boterhoek-stopt-met-bloemen-en-plantenNa 33 jaar stoppen Sietske en Gerard Boterhoek per 1 augustus met de verkoop van bloemen en planten. Het vele werk werd ze te zwaar. Maar de Stannebuurtsters houden niet op: in het najaar wordt Boterhoek omgetoverd tot een interieurzaak.

Kinderen slotschool St.-Anna bezoeken proefvelden graanhandel Pars

1728-kinderen-slotschool-bezoeken-proefvelden-george-pars-graanhandelDe kinderen van groep 3, 4 en 5 van cbs de Slotschool uit St.-Anna hebben dinsdag 4 juli een bezoek gebracht aan de proefvelden van George Pars Graanhandel, bij Mts. Hoogterp in de Westhoek. De kinderen van groep 3 en 4 zijn door ouders gebracht, groep 5 toog op de fiets naar de Ouwe-Dyk.

Burgemeester verzorgt trekking huizenloterij vv Ouwe-Syl

1728-trekking-huizenloterij-vv-ouwe-sylBurgemeester Krol zal bepalen wie de nieuwe eigenaar wordt van een huisje op Oudebildtzijl. Als eerste club in Nederland, is voetbalclub vv Ouwe-Syl erin geslaagd een vergunning te krijgen voor een loterij waarbij een huis kan worden gewonnen.

Hoofdrolspelers dragen spektakelstuk Bauck!

1727-theaterspectakel-bauckHeroïsche gevechten, een prachtig decor en goed spel. Op enkele schoonheidsfoutjes na overtuigde openluchtspel Bauck! in het Hemmemapark bij Berltsum tijdens de première afgelopen vrijdag. Het stuk leunt iets teveel op visueel spektakel, maar de jonge (Marieke Swart) en oudere (Jantien Hoekstra) Bauck tillen het stuk naar een hoger plan.

BildtSkrivers sette Bildtse taal in de skynwerpers

Op donderdeg 6 july tidens de RadeRaad presintere de BildtSkrivers hursels. Dan worre sij ‘benoemd’ as de ‘dichters en skrivers fan de gemeente ’t Bildt’.

Bildtse Post