Skelterracers campus Middelsee racen naar de eerste en tweede plaats

1724-skelterrace-frieslandOp een druk bezet Oldehoofsterkerkhof hebben de leerlingen van campus Middelsee zich vrijdag 9 juni niet alleen nat van het zweet getrapt. Tijdens de grote finale  van de skelterrace Friesland kwam de regen afgelopen vrijdag letterlijk met bakken uit de lucht.

Multifunctioneel sportcomplex siert dorpskern St.-Anna

1720-leden-stichting-de-waaieNa de brand in 2009 leek de sportgemeenschap van St.- Annaparochie als tegen het canvas geslagen, uitgeteld. Uitgerekend in die geslagen positie steeg het dorp op diezelfde plek langzaam maar zeker boven zichzelf uit. Ideeën voor een multifunctioneel sportpark werden de afgelopen twee jaar realiteit voor stichting De Waaie, die het geld bijeenkregen voor een  multifunctioneel sportpark.

Gouden vv Ouwe-Syl, clublied en verloting huis

1720-nieuw-clublied-ouwe-syl-door-jan-de-vriesDe overigens al zeer spraakmakende jubileumviering van de 50-jarige voetbalvereniging Ouwe-Syl, kreeg een geweldig toetje. Anne Polstra presenteerde de eerste legale huizenloterij ooit in Nederland.

’Gymclub SSS moet gaan samenwerken’

Raad wil niet dat gymclub ’nek omgedraaid’ wordt - Gymnastiekvereniging SSS zal in de toekomst moeten samenwerken met andere verenigingen om het hoofd boven water te houden. Dat is de boodschap van de Bildtse politiek voor SSS. De vereniging werd genoodzaakt om in de Bildtse Slag te gaan sporten, waar de huur veel hoger is dan in het oude gymlokaal. De  gemeente heeft zo’n € 9000 over om de overgang dragelijk te maken, maar verder wil men niet gaan.

Dubbel succes op rommelmarkt Ouwe-Syl

1709-rommelmarkt-ouwe-sylClub haalt geld op voor Quito, Equador - Op de middag dat Ouwe-Syl 1 de zegereeks in Holwerd (0-4) voortzet, vond er in de gymzaal op Ouwe-Syl een rommelmarkt plus plaats. Net voor de start van de rommelmarkt, begon ook de actie ’Koppen voor Ecuador’: een actie die een sneeuwbaleffect teweeg moet brengen voor de ’FútbolFreonen’ van de Sylsters in Quito, Ecuador.

SSS in financiële problemen door verhuizing naar Bildtse Slag

Gymnastiekvereniging SSS vreest voor haar bestaan. Door de verhuizing van de gymzaal aan de Dordtse Straat naar de Bildtse Slag is de te betalen huur verdriedubbeld, en SSS ziet geen mogelijkheden dat zelf op te vangen. Ze hebben de gemeente om financiële steun gevraagd.

Verplaatst...

De artikels 'Sport' tot 1 augustus 2016 zijn verplaatst naar het archief.

Nieuwjaarsreceptie vv St.-Anna op 1 januari 2017

1651-de-klaine-bildtse-kemedieDe nieuwjaarsreceptie van de vv St.-Anna vindt uiteraard weer op 1 januari plaats. Dat is op zondag 1 januari 2017 niet anders. Ook de aanvangstijd blijft 17.00 uur. Trouwens, de Nieuwjaarsreceptie zal voor de 36ste achtereenvolgende keer georganiseerd worden.

VV Minnertsga Draait Door met Foppe de Haan en jubileumboeken

1650-receptieavond-vv-minnertsgaJeroen Wagenaar en Jorn Helder waren vrijdag de gastheren van Minnertsga Draait Door, een mooie afgeleide van DWDD als receptieavond van de club die 50 jaar bestaat. Foppe de Haan bleek een meer dan goede tafelheer. Hij hield het ruim drie uur uit met Minnertsgaaster vrijwilligers, bestuurders, trainers, boekschrijvers en supporters. Hij genoot met volle teugen bij ’die andere Pompeblêdenclub’.

Jelvin en Iwan hebben al 28 kransen

1633-jelvin-kaper-en-iwan-hiddingaJelvin Kaper en Iwan Hiddinga, beide uit St.-Anna, zijn bezig aan een buitengewoon indrukwekkend kaatsseizoen. Ze waren zaterdag bij elkaar geloot in Ferwert en wonnen de eerste prijs. Voor Jelvin was het de 19e krans en voor Iwan de 9e krans, een unieke prestatie. Meer over het kaatsen van de jeugd staat op de sportpagina’s in deze krant.

Bildtse Post