Cultuur

‘Het raadsel Rembrandt’ op bezoek in St.-Anna

Door de redactie van de Bildtse Post

Rembrandt is een wereldmerk: zijn werk is bekend van Timboektoe tot Tokio. Maar wie was de man achter de legende? Onno Blom, biograaf van Rembrandt, reist in zijn voetspoor om te ontdekken wie de meesterschilder écht was. Voor de nieuwe serie van AVROTROS werd ook in de Van Harenskerk in St.-Annaparochie gefilmd.

In Leiden schetst Onno het beeld van een jonge molenaarszoon vol ambitie en dromen, die ervan overtuigd is dat hij als schilder de wereld zal veroveren. In Amsterdam bezoekt Onno de plekken waar Rembrandt zijn grootste successen boekte, maar ook flinke tegenslagen te verwerken kreeg in zijn persoonlijke leven. In een poging hetzelfde te ervaren en beleven als de grote schilder komt Onno in vier wervelende afleveringen tot verrassende ontdekkingen. Hij gaat op zoek naar het raadsel Rembrandt.

Het raadsel Rembrandt (de eerste aflevering was afgelopen zaterdag te zien) wordt uitgezonden t/m 19 oktober, elke zaterdag om 21.10 uur op NPO 2. Op zaterdag 5 oktober is de Van Harenskerk – waar Rembrandt en Saskia getrouwd zijn – te zien.

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl