Nieuws

Aanpak zwerfkorrels kunstgrasvelden kost gemeente € 266.000

Door de redactie van de Bildtse Post

Waadhoeke trekt € 266.000 uit om zwervende rubberkorrels van zeven kunstgrasvelden in de gemeente op te ruimen. Onder meer rond het kunstgrasvoetbalveld van St.-Annaparochie en op Oudebildtzijl is sprake van milieuverontreiniging door ‘zwervende’ rubberkorrels. De gemeente komt verenigingen die zelf eigenaar van de velden zijn financieel tegemoet.

Waadhoeke reageert met het voorstel op een handhavingsverzoek van stichting InStrepitus, dat vervuiling door rubberkorrels van kunstgrasvelden aan de kaak stelde. Omdat bij sportvelden in St.-Anna, Ouwe-Syl, Deinum, Dronryp, Franeker, Minnertsga en Menaam korrels van rubbelgranulaat - ‘infill’ genoemd - zijn aangetroffen, maande de stichting de gemeente tot optreden.

B. en w. van Waadhoeke willen nu € 266.000 uittrekken om de problemen op te lossen. Voor het onderhoud komt daar jaarlijks nog eens € 54.000 bij. De meeste velden zijn in eigendom van de gemeente. Dat geldt niet voor de kunstgrasvelden van St.-Anna, Ouwe-Syl en Dronryp, die in handen zijn van de plaatselijke sportverenigingen. De gemeente komt hen tegemoet, omdat ze de kosten zelf niet kunnen opbrengen.

Maatregelen die genomen worden zijn het plaatsen van kantplanken en schoonlooproosters. Dit moet binnen zes maanden voltooid zijn. Daarnaast heeft de gemeente twee maanden te tijd om een beheerplan op te stellen. De gemeenteraad buigt zich donderdag 11 februari over het voorstel.

Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl