Nieuws

Afvalduiken St.-Anna levert 'hond-insect' op

Door de redactie van de Bildtse Post

Kilo’s aan blikjes, fietsen en ander afval werden zaterdag uit de vaarten van St.-Annaparochie opgevist. Skjin Wetter, de jaarlijkse opruimactie op het water, kwam naar het dorp om troep te bergen. En het leverde een door Marsja van der Ven vervaardigd kunstwerk op, een ‘hond-insect’.

Skjin Wetter is een initiatief van de Friese Milieufederatie, samen met de gemeente, Plaatselijk Belang, het azc, jongerenwerk, ‘suppers’, duikers, hengelaars en scouts uit de regio. Tientallen waren in St.-Anna aanwezig om de Kaaisfaart en de Noorderfaart van zwerfafval te ontdoen. De vangst was groot: blikjes, fietsen, plastic flessen en verpakkingen werd boven water gehaald.

Eenmaal op het droge koos kunstenaar Marsja van der Ven enkele stukken afval uit om daar, samen met de jeugd van de scouting, een kunstwerk van te maken. “Het is altijd even afwachten wat er boven water komt,” aldus Van der Ven. “Dit is er, met hulp van de kinderen, uitgekomen. Ik noem het een ‘hond-insect’, met een bel.” Het dier is meegegeven aan Laas Douma van Plaatselijk Belang.

Skjin Wetter is erop gericht vaarten schoon te maken, en bewustzijn te creëren over waarom er zoveel rotzooi en zwerfafval ligt waar het niet hoort.

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl