Nieuws

‘Beuckelaer is niet weg te dinken út de samenleving’

Door de redactie van de Bildtse Post

Met het doorknippen van een lint en de opening van een foto-expositie werd maandagochtend in Verzorgingscentrum het Bildt het startschot gegeven voor een feestelijke week. Beuckelaer bestaat 60 jaar, en dat wordt uitbundig gevierd door personeel en bewoners. Zorg verandert altijd, en Beuckelaer vindt zichzelf al zestig jaar lang steeds weer opnieuw uit.

60 jaar Beuckelaer. (foto: Jan Bonefaas)

De opening van de feestweek werd verricht door directeur Atsy Tadema en mw. Van Vegten, met 99 jaar de oudste bewoner van Beuckelaer. Nadat ze buiten een lint hadden doorgeknipt, ging men snel weer naar binnen voor de onthulling van een foto-expositie. Honderden oude en minder oude foto’s van het onderkomen, personeel en bewoners zijn deze week door het hele gebouw heen te bewonderen. Daarnaast zijn niet eerder vertoonde filmbeelden te zien van de verhuizing van Vlaswiek naar Beuckelaer in 1959.

“Sestig jaar... Dat is gyn kattedrek,” zei directeur Atsy Tadema-Postma maandagochtend ten overstaan van haar personeel en bewoners. In vogelvlucht nam Tadema - die volgend jaar met pensioen gaat - de mensen mee door de geschiedenis van Beuckelaer.

Lees het uitgebreide verhaal over 60 jaar Beuckelaer in de Bildtse Post van vandaag.

60 jaar Beuckelaer. (foto: Jan Bonefaas)

60 jaar Beuckelaer. (foto: Jan Bonefaas)

60 jaar Beuckelaer. (foto: Jan Bonefaas)

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl