Nieuws

Bisschop zegent vernieuwd parochiecentrum

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Afgelopen zondag, op de dag dat de katholieke parochiegemeenschap op het Bildt 76 jaar bestond, heeft bisschop Gerard de Korte onder grote belangstelling het vernieuwde parochiecentrum De Skúl in St.-Annaparochie gezegend. De kerk kan er weer een tijd mee vooruit.

”Dat het een plaats mag zijn waar mensen kunnen samenkomen om te bidden, te vieren, ontmoeten en vergaderen,” sprak De Korte. ”Alle mensen van goede wil zijn hier welkom.” Het is een goede zaak dat het parochiecentrum niet alleen gebruikt wordt voor diaconie, catechese en koorrepetities, zei de bisschop. ”De katholieke kerk is voor iedereen. We zijn open naar anderen toe en nodigen mensen uit. Als mensen niet geloven, maar willen wel gebruik maken van de kerk dan kan dat ook. Het is een centrum van de parochie maar tegelijkertijd ook een centrum van het dorp.”
De verwachting is dat van de 80 parochies in het Bisdom Groningen/Leeuwarden er zo’n 20 overblijven. Maar afgelopen zondag was het voor de katholiek kerk in St.-Anna feest.

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl