Nieuws

Bouw MFC Froubuurt eindelijk van start

Door de redactie van de Bildtse Post

Na lange tijd van voorbereidingen is het dan zo ver: de nieuwe multifunctionele accommodatie van Vrouwenparochie kan gebouwd worden. Bouwbedrijf Kolthof zal de komende maanden hard werken aan de realisatie hiervan.

De bouw van het MFC in Froubuurt is van start gegaan. (foto: Jan Bonefaas)

Voorafgaande aan de bouw hebben vele vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken en voorbereidende sloopwerken zelf ter hand genomen. Op sommige avonden waren er wel twintig mensen actief. De verwachte bouwtijd bedraagt vier maanden.

“De totstandkoming van de financiering was geen appeltje eitje,” zegt Atje Tadema-Postma van het MFC. “En ook nu nog zijn niet alle benodigde middelen voorhanden. Toch heeft het bestuur gemeend door te moeten zetten. Het is nu of nooit. Daarom is de focus allereerst gericht op de realisatie van het gebouw. Afhankelijk van de financiën kan er daarna gekozen worden voor al dan niet aanpassen van het interieur. Daarom doet het bestuur een oproep aan haar inwoners om tot aankoop van certificaten over te gaan. In september zullen we bij de inwoners langs gaan om te vragen hiervoor in te tekenen. De kosten van een certificaat bedraagt €50 en zal binnen 10 jaar renteloos terug betaald worden. Door deze actie hoopt het bestuur een dure lening bij de bank te voorkomen.”

Sommige aanvragen bij fondsen zijn nog in behandeling. Tadema: “We hopen natuurlijk op een positief advies. Mocht ook u een steentje willen bijdragen dan kunt u zich melden bij het bestuur.”

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl