Nieuws

CdK Arno Brok neemt eerste jutezak ‘De Kraak’ in ontvangst

Door de redactie van de Bildtse Post

Zaterdagmiddag 19 september nam Arno Brok, de Commissaris der Koning, de eerste jutezak van De Kraak van de Kluis in ontvangst. De organisatie van de ‘theatrale thuisbeleving’ bedankte zo in de persoon van initiatiefnemer Hein Jaap Hilarides de provincie Fryslân voor hun support. Zaterdag 26 september, precies om 19.43 uur, is het zover.

Arno Brok nam de jutezak in ontvangst van de spelers Eline de Vries (Riek) en Jitze Grijpstra (Jelle). Ook aanwezig was Piet Hoekstra namens de Bildtse Aardappelweken, sponsor van de jutezak. (foto: Monique Dijkstra)

De CdK had nog een half uurtje in zijn overvolle agenda, en het projectteam en een aantal spelers stonden met de jutezakken in het Kaatsmuseum in Franeker. De overhandiging vond plaats in het zonnetje op de Voorstraat. Brok had complimenten voor de durf van de organisatie: “Moai dat yn koronatiid ek nije produksjes mooglik binne!” De productie kreeg provinciale financiële steun van de Stichting 75-jaar-vrijheid en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De Kraak van de Kluis is een verhaal over verraad, verzet en liefde. Als gevolg van de coronacrisis is het stuk omgegooid van locatietheater naar een 'thuis-een-avond-uit'-beleving. Bij de ticket inbegrepen is een jutezak met inhoud voor de optimale beleving.

Tickethouders konden de jute zakken - met daarin diverse verrassingen en versnaperingen voor tijdens de voorstelling - zaterdag op diverse plekken in de provincie ophalen.
Iedereen die een kaart voor de online voorstelling koopt, krijgt zaterdagochtend een link naar youtube, waar ’s avonds om 19.43 uur de voorstelling begint.
Kaarten zijn nog verkrijgbaar via www.dekraakvandekluis.nl.

Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl