Nieuws

Eén betaalde kracht voor meertaligheid in Waadhoeke

Door de redactie van de Bildtse Post

Er moet één ‘meertaligheidsfunctionaris’ in Waadhoeke komen, die de belangen van zowel het Bildts, Franekers en Fries moet gaan dienen. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar de coördinator van Bildts Aigene.

Bildts Aigene heeft in twee jaar twee betaalde coördinatoren gehad. Beide keren werd dat niet wat ervan verwacht werd en eindigde het dienstverband voortijdig. De gemeente vroeg daarop extern advies over hoe deze coördinatorrol het beste kan worden ingevuld.

De uitkomst van dit onderzoek luidt: “Verbreed de functie naar 'regionale meertaligheidsfunctionaris' die naast het Bildts ook het Fries en het Franekers positioneert in regionale, provinciale en nationale meertaligheidsnetwerken,” zo staat in de nieuwe Kadernota van gemeente Waadhoeke te lezen.

Voor de verbreding is € 20.000 nodig: de gemeente en provincie zouden beide 50% voor hun rekening nemen. De nieuwe functie zou vooreerst voor vier jaar zijn. Wethouder Jan Dijkstra stuurt deze week meer informatie over de nieuwe invulling naar de gemeenteraad.

Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl