Nieuws

Enquête over toekomst Stannemet

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Al vele jaren kent men in St.- Anne een jaarmarkt genaamd Lammetsymet. Deze markt is een oude traditie en mede daardoor ook zeer bekend in onze regio. De markt trekt honderden mensen uit het Bildt maar ook ver daar buiten naar St.-Anne, even ”strúnne op ’e met” of een glaasje bier in de tent op de hoek. De organisatie wil graag input van de bewoners over de toekomst van het dorpsfeest.

Lange tijd is de Lammetsymet een eendaags evenement geweest maar in de loop der jaren zijn er steeds meer dagen bij gekomen en is het een meerdaags evenement met kermis  en sportactiviteiten geworden. Eerst kwam in de jaren ’50 de zondag erbij, in de jaren ’70 kwam ook de zaterdag erbij. En door ook de vrijdag er aan toe te voegen is Stannemet uitgegroeid  tot een vijfdaags kermis- en sportfestival.
Dit jaar is het van vrijdag 20 t/m dinsdag 24 mei. De afgelopen jaren zijn zeer succesvol geweest voor alle activiteiten die tijdens de vijf dagen plaatsvonden, echter zijn de kermiscommissie en de Lammetsymetcommissie niet doof voor commentaar. Gehoorde kreten als ”de kermis duurt nu wel erg lang”, ”ik ga geen 5 dagen lang feestvieren”en ”wat kost dat  allemaal wel niet” wil men dan ook serieus nemen.

De commissies willen daarom een enquête houden. Er zijn vijf opties voor de toekomst van het feest:
A) Vijf dagen Stannemet is prima en de Lammetsymet moet tot in lengte der dagen op de tweede dinsdag na 12 mei gehouden worden.
B) De kermis is inderdaad wel wat lang. Lammetsymet zou bijvoorbeeld naar de maandag verschoven kunnen worden, de dinsdag kan er dan af.
C) De kermis moet zich juist in het weekend concentreren en ook de Lammetsymet mag best in het weekend, dan hebben de meeste mensen immers vrij. Op de maandag zijn dan enkel nog de kinderspelen.
D) De vrijdag mag er wel weer af, want  tradities moeten tradities blijven.
E) Ik heb een veel beter idee, namelijk...

U kunt uw keuze, mening of eigen inbreng doorgeven via e-mail: info@lammetsymet.nl
of post: Stannemet/Lammetsymet P/A: Grietmansstraat 32, 9076 BD, St.- Annaparochie.

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl