Nieuws

Duurzaamheidscoördinator voorlopig geschrapt

Gemeente aan de slag met duurzaamheidsagenda

Door de redactie van de Bildtse Post

Hoe gaan we ervoor zorgen dat Waadhoeke energie gebruikt van duurzame energiebronnen? En hoe gaan we op een duurzame manier onze woningen verwarmen? Het zijn enkele prangende vragen die binnenkort beantwoord moeten worden.

De donderdag vastgestelde startnotitie duurzaamheidsagenda beschrijft een interactief proces om te komen tot nieuw duurzaamheidsbeleid. Met het woord ‘agenda’ wil de gemeente laten zien dat het een concreet plan is: waar willen we heen, wanneer gaan we dat doen en hoe. De gemeente wil graag de inwoners van Waadhoeke betrekken bij het onderwerp duurzaamheid. Er wordt daarom op dinsdag 1 oktober een publiekssessie georganiseerd in het dorpshuis van Ried. Op 19 november volgt een verdiepingssessie voor belanghebbenden. Tijdens deze bijeenkomsten is het de bedoeling ideeën en oplossingen bij inwoners en bedrijfsleven op te halen over de te varen koers.

Coördinator - De raad waardeerde de startnotitie en de bijbehorende ambities. Het aanstellen van een duurzaamheidscoördinator, die plannen moet vormgeven en een klankbord voor bewoners wordt, is echter voorlopig van de baan. De VVD vond – mede met het oog op de bezuinigingsronde die komende maand volgt; er moet voor een miljoen geschrapt worden – dat de € 85.000 voorlopig bespaard moet blijven. De partij kreeg verrassend genoeg coalitiepartij CDA mee, waardoor men een meerderheid had om dit ene punt te schrappen. 

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl