Nieuws

Gemeente heeft € 350.000 over voor vernieuwing sportcomplex Ouwe-Syl

Door de redactie van de Bildtse Post

Met een bijdrage van € 350.000 van de gemeente kan Ouwe-Syl volgend jaar eindelijk beginnen met de vernieuwing van het sportcomplex en de voetbalvelden. De plannen zijn versoberd, waardoor de gemeente de plannen nu wel ‘naar aard en schaal’ vindt en over de brug komt.

‘Redelijkerwijs kan de gemeente niet niets doen’, zo staat in het voorstel van het college aan de raad. Ouwe-Syl had een zeer ambitieus plan voor hervorming van het sportpark, waar gevoetbald, geschaatst, gekaatst en getennist wordt. Het plan kon ook kracht bijgezet worden nadat men met een zeer succesvolle campagne – met de verloting van een woning als klapstuk – in 2017 liefst € 350.000 ophaalde. Het initiële plan bestreek ruim € 1 miljoen, maar de gemeente kon daar niet in meegaan.

Na enkele gesprekken tussen gemeente en de initiatiefnemers ligt er nu een aangepast plan op tafel. De oefenhoek wordt omgevormd tot een kunstgrasveld voor pupillen, er komt een wandel- en hardlooppad om het sportpark, nieuwe parkeergelegenheid en veldverlichting. En er komt een nieuw clubgebouw, gekoppeld aan het bestaande gymnastieklokaal. Een voorziening voor ‘padel’ (kooitennis) en fitness- en speeltoestellen gaan voorlopig niet door.


Lees er meer over in de Bildtse Post van woensdag.

Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl