Nieuws

Infoavond bewoners over getijdenkunstwerk 'De Streken' Westhoek

Door de redactie van de Bildtse Post

Stichting Sense of Place, bekend van verschillende culturele landschapsprojecten in het Waddengebied, ziet in het buitendijkse gebied bij Westhoek een mogelijke locatie voor het kunstwerk 'De Streken', een houten getijdenobject van kunstenaar Marc van Vliet. De organisatie wil graag met omwonenden in gesprek om hierover inzichten en ideeën uit te wisselen. Hiervoor heeft de stichting een bijeenkomst gepland in St.-Jacobiparochie. Geïnteresseerden zijn welkom op woensdag 30 oktober om 19.30 uur in buurthuis De Spitsroeden.

Tijdens de bijeenkomst vertelt de organisatie van Sense of Place samen met Marc van Vliet meer over de plannen voor het kunstwerk en wil vervolgens graag in gesprek raken met bewoners en geïnteresseerden. Sense of Place is op zoek naar een locatie voor het kunstwerk van Van Vliet, dat in 2015 in zijn eerste verschijningsvorm te zien was op Oerol.

Joop Mulder, initiator van Sense of Place: “De Streken vormt een ontmoetingsplaats die per uur en per dag een andere kijk op het waddenlandschap biedt, door met zonlicht en het getij te spelen. Daardoor kun je als bezoeker eb en vloed op een heel bijzondere manier beleven. Westhoek zou daarvoor een prachtige locatie kunnen zijn.”

LC-publieksprijs

Het ontwerp van De Streken werd begin oktober door het publiek uitgeroepen tot winnaar van de Vredeman de Vries LC-publieksprijs 2019. Deze door de Provincie Fryslân ingestelde prijs voor design wordt eens in de twee jaar uitgereikt.

Aanmelden voor infoavond

Bewoners, belanghebbenden en geïnteresseerden uit Westhoek die de bijeenkomst bij willen wonen, kunnen zich aanmelden via info@sense-of-place.eu. Naast een uitnodiging voor de bijeenkomst op 30 oktober, worden zij ook op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen en vervolgbijeenkomsten omtrent ‘De Streken’ in Westhoek.

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl