Nieuws

Jarige juf Irene ziet bijzondere wens in vervulling gaan

Door de redactie van de Bildtse Post

Woensdag 11 september vierden de kinderen van groep 1 en 2 van CBS De Syl een klein feestje: juf Irene Regnerus werd namelijk 45 jaar. Enige tijd geleden liet juf zich ontvallen dat ze ontzettend graag ooit nog eens op een trekker wilde rijden. Een oplettende moeder bracht soelaas.

Juf Irene verlaat met een schare schoolkinderen achter zich aan ‘op de trekker’ het schoolplein, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling gaat. (foto: Bertus Dijkstra)

Te midden van haar fraai uitgedoste leerlingen verschijnt 11.00 uur ’s morgens een met ballonnen opgesierde trekker op het schoolplein. Met een handgeschreven brief wordt juf uitgenodigd achter het stuur van Aizo Elgersma’s trekker plaats te nemen. Een lang gekoesterde, en voor een leerkracht toch bijzondere, wens gaat in vervulling.

De enigszins verbouwereerde bestuurster rijdt, met achter zich het wakend oog van boer Elgersma en alle schoolkinderen, stapvoets via de onderdijk richting de Van Egmondstraat.

Daar aangekomen wordt de ongeveer 60 jaar oude tractor geparkeerd en wacht letterlijk en figuurlijk een nog grotere verrassing. Van de oude kleine open trekker neemt juf Irene plaats in de cabine van een grote hypermoderne trekker. “Ja maar ik hew gyn trekkerrijbewiis”, laat juf enigszins verschrikt van het grote formaat trekker weten. Gerrit Elgersma: “Dizze rydt omtrint fansels”, waarmee hij juf verleidt de trekker te starten. Op veilige afstand zien de schoolkinderen hoe juf een rondje over het erf en door het land maakt.

Met een grote grijns op haar gezicht verlaat juf een kwartiertje later met groep 1 en 2 al wandelend en nagenietend het boerenerf. “Juf vindt trekker rijden echt heel mooi hé”, zo laat het jongetje waarmee juf hand in hand loop zich ontvallen. “Ja ik vind het geweldig” is het overtuigende antwoord. “Als ik later groot ben wordt ik boer en dan mag juf op mijn trekker rijden”, waarmee de boer in spé het verjaardagsfeestje onvergetelijk maakt.

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl