Nieuws

Koopappartementen op Aldi-locatie, ondanks negatief advies

Door de redactie van de Bildtse Post

Het college van Waadhoeke is akkoord met de bouw van 15 koopappartementen op de plek van de voormalige Aldi in St.-Annaparochie .Welstandscommissie Hûs en Hiem bracht een negatief advies uit over het plan van S&L Projecten, omdat het gebouw te groot zou zijn. De gemeente wil het plan toch toestaan.

Een artist impression van het nieuwe gebouw aan de Beuckelaerstraat, met links de Primera. (beeld: Sipma Architecten)

Het oude Aldi-gebouw aan de Beuckelaerstraat staat leeg sinds de winkel eind 2017 een stuk verderop verhuisde. De projectontwikkelaar uit Grou wil er een appartementengebouw neerzetten, bestaande uit 15 appartementen, verdeeld over vier woonlagen.

Welstandscommissie Hûs en Hiem vindt dit te fors en zou het gebouw niet hoger dan twee woonlagen willen zien. Het college van Waadhoeke laat in een memo aan de gemeenteraad echter weten dat men “onvoldoende mogelijkheden ziet om aan het welstandsadvies tegemoet te komen. Vandaar dat het college heeft besloten om van het welstandsadvies af te wijken.”

Als het plan verder wordt ingekrimpt is het niet meer financieel haalbaar. Het gebouw werd al teruggeschaald van 20 naar 15 appartementen: de kleinere onder, en enkele penthouses hogerop.

Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl