Nieuws

Leden tegen fusie CBO G2 en Fier

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
De leden van de christelijke onderwijsvereniging CBO G2 hebben dinsdagavond tegen een bestuurlijke fusie met openbare onderwijsgroep Fier gestemd. In Ons Huis in St.- Annaparochie was een ruime meerderheid van 141 tegen het voorstel, waar een tweederde meerderheid van 171 nodig was. Slechts 112 leden stemden voor.

De uitslag is een fikse streep door de rekening van het bestuur van CBO G2. De onderwijsvereniging, waar zeven christelijke basisscholen van het Bildt en Leeuwarderadeel onder vallen, zag een fusie met Fier als noodzakelijk om het hoofd boven water te houden. De vereniging heeft het steeds moeilijker, mede door de krimp in het gebied. Ook Fier is te klein om op langere termijn te overleven, en stond achter het plan. Het stak een meerderheid van de leden dat alleen gestemd kon worden over al dan niet een bestuurlijke fusie.

Eerder dit jaar besloot zo’n 80% van de toen aanwezige leden om ook vier andere mogelijkheden te onderzoeken (fusie met PCBO Leeuwarden, fusie met CBO Noardwest Fryslân, splitsing van CBO G2 en zelfstandig verder).
Bureau VERUS voerde dat onderzoek uit. Het bestuur van CBO G2  besloot echter unaniem om de leden alleen een bestuurlijke fusie met Fier voor te leggen. Het bestuur van CBO G2 heeft  de uitslag van de stemming geaccepteerd en beloofde nu met een nieuw voorstel te komen.

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columns