Nieuws

Leerlingen Ulbe van Houten maken kennis met Centrum Duurzaam

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
”Ontdek techniek en neem een kijkje in de wereld van duurzaamheid, dat is wat ik mijn leerlingen wil laten ervaren,” aldus Harry Hoefakker, docent aan de Ulbe en lid van team Leerwerkplein Campus Middelsee. Op dinsdagochtend 22 september bezochten 37 leerlingen van klas 2TL ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam.

Ze deden dit als startschot voor een praktijkleertraject dat bestaat uit een lessenserie over duurzaamheid op de Middelsee Campus waarin de leerlingen op een praktische manier kennis maken met o.a. isolatie, monitoring van temperatuur en meten van luchtdichtheid.
Rondleiding - Het is erg belangrijk voor leerlingen om te zien en te ervaren wat je met de opleidingen in techniek en bouw kunt. Zo hebben ze kennis gemaakt met werktuigbouwkunde en de innovatiewerkplaats bezocht (bijv. de Frisian Eco Car). Bij de bouwafdeling kregen ze een inkijkje over het belang van goed technisch 3D tekenen en het berekenen van de benodigde  materialen en technische eisen van diverse bouwobjecten, waaronder een schuin pannendak.
Verderop in het Duurzaam Doen Huis zagen ze o.a. een opengewerkte CV-ketel die ook energie opwekt. Met deze rondleiding kregen de leerlingen een indruk van de mogelijkheden van techniek en bouw op mbo-niveau.

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl