Nieuws

Lintje voor Clarie Kerlien- Buurstra

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Op zaterdag 14 november ontving Klaaske Kerlien-Buurstra (52) uit St.-Annaparochie een Koninklijke Onderscheiding. In de brandweerkazerne in St.- Annnaparochie kreeg zij uit handen van burgemeester Gerrit Krol de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Clarie Kerlien-Buurtstra stopt na twintig jaar bij de Bildtse brandweer. Mevrouw Kerlien-Buurstra is sinds 1995 lid van de vrijwillige brandweer van de gemeente het Bildt. Op 1 januari 1998 werd ze bevorderd tot brandwacht, een jaar later tot brandwacht eerste klasse. In 2001 werd Kerlien-Buurstra bevorderd tot  hoofdbrandwacht.
Twee jaar later behaalde ze het certificaat tot preventiecontroleur. Zaterdag werd ze door haar brandweercollega’s onthaald, met onder meer een met spandoek versierde brandweerwagen (”Na twintig jaar blussen gaat Clarie er van tussen”). Burgemeester Krol overhandigde haar de versierselen die horen bij de Koninklijke Onderscheiding.
Jouke de Haan - Ook voor Jouke de Haan was het een feestelijke dag. Hij kreeg een oorkonde en speldje uitgereikt. De Stannebuurtster zit 12,5 jaar bij de brandweer.
Bij de foto: Clarie Kerlien-Buurstra krijgt haar lintje opgespeld door burgemeester Gerrit Krol. (foto: Jan Bonefaas)

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl