Nieuws

Lisette Kuiken wint druk bezocht Bildts Songfestival

Door de redactie van de Bildtse Post

Afgelopen zaterdag werd de 34e editie van het Bildts Songfestival gehouden in MFC Ons Huis te St.-Annaparochie. In drie blokken streden 16 deelnemers voor de vier prijzen, het niveau lag dit jaar nog hoger dan voorgaande jaren. De winst was voor Lisette Kuiken.

Lisette Kuiken

Niet alleen de zang- en liedkeuze, maar zeker ook de kledingkeuze viel positief op. Presentatoren Pe Stienstra en Jan Bakker hielden leuke interviews met de kandidaten. Aan de reactie van het publiek te zien waren er veel fans van de deelnemende artiesten, niet alleen uit St.-Annaparochie maar ook de omliggende dorpen waren goed vertegenwoordigd. De ruim 500 bezoekers werden getrakteerd op zeer gevarieerde optredens, van serieuze nummers tot feestelijke meezingers.

 In het eerste blok troffen we een aantal ‘oude rotten’, die al een aantal keer eerder mee hadden gedaan aan het songfestival. Afra en Freerk staan altijd garant voor een prima opening van de avond. Zangtalenten Michelle Volbeda en Michella Grit doen vaker mee en dat was te horen, wat een geweldige stemmen! Nieuwkomer Gjalt Visser mocht gelijk de 3e prijs meenemen naar zijn woonplaats Dronryp, hij zong het nummer ‘Creep’ van Radiohead waarbij opviel dat ook de band (Virus) dit nummer zeer goed ingestudeerd had.

In het tweede blok nog meer talent. De juryleden - Hein Jaap Hilarides, Johannes Huisman en Sandra Wadman - hadden het er erg lastig mee, vanaf het warme balkon van Ons Huis. Ruben en Boukje vielen op door hun professionaliteit maar vielen helaas buiten de prijzen. De winnares van afgelopen jaar, Alissa Kuiken, liet met haar keuze voor het (lastige) nummer ‘In Zoveel Gelijk’ van Jennifer Ewbank horen dat zij ook in het Nederlands een uitstekende zangeres is. Stjabuurtster Rick de Vries verdient een extra vermelding door zijn tomeloze inzet en performance, wat een podiumbeest en publieksliefhebber is dat!

Wesley Wassenaar maakte iedereen blij met zijn vertolking van het nummer ‘Ik kan het niet alleen’ van De Dijk, en sleepte daarmee terecht de tweede prijs in de wacht. Bij Johan Zijlstra weet je dat het publiek gelijk bij de eerste zin gegrepen wordt, zo ook dit keer met zijn vertolking van het nummer ‘Old Town Road’. Wij zien een mooie carrière in de muziek voor deze altijd aardige kerel.

De eerste prijs viel ook in dit blok. Lisette Kuiken viel bij de repetitie al het meeste op, en ’s avonds zong ze met gemak en overgave het nummer ‘Glitter and Gold’ van Rebecca Ferguson. Naast haar fantastische stem viel ook de perfect afgestemde kleding van Lisette op. Een terechte winnaar van dit songfestival.

Het laatste blok heeft een hoog entertainment gehalte: meezingers, verkleedpartijen en confetti, de deelnemers in het derde blok halen alles uit de kast. Misschien soms ook wel om hun iets mindere zangkwaliteiten te maskeren...  Het publiek werd high van de Surinaamse Zangvogels en vervolgens mee terug de jaren ‘90 ingenomen met de Pittige Maisys die het nummer ‘Wannabe’ van de Spice Girls met veel overgave zongen.
Het optreden van de Backstreet Boys werd afgesloten met een heuse stage dive van frontman Sander Krist, die na afloop klaagde dat hij overal handen aan zijn lichaam voelde van voornamelijk mannelijke bezoekers. Dat het dak er af ging tijdens het optreden van Reinoud, Douwe en Jeroen wisten we van te voren, deze heren maken er altijd een fantastisch (verkleed-)feest van.

De afsluitende act won de publieksprijs. De dames van ‘Een Potentieel Geheel’ haalden alles uit de kast: malle kleding, een ‘rete’ strakke choreografie en een dikke hit... Wat wil je nog meer als publiek? De avond werd na de prijsuitreiking feestelijk afgesloten door de band Virus.

Thuisblijvers konden genieten via Radio Eenhoorn en de live stream via Facebook. Alle optredens zijn binnenkort terug te kijken op het YouTube kanaal van het Bildts Filmhuus (youtube.com/bildtsfilmhuus).

De organisatie wil alle deelnemers, bezoekers, vrijwilligers en sponsoren hartelijk danken. Op naar de 35e editie van het Bildts Songfestival in 2020, dat belooft een zeer speciale editie te worden!

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl