Nieuws

Looft den Heer Ouwe-Syl viert ivoren jubileum met concert

Door de redactie van de Bildtse Post

In het dorp waar 100 jaar geleden het Christelijk koor Looft den Heer voor het eerst van zich liet horen, werd dit heugelijke feit zondag 27 oktober met memorabel jubileumconcert op Ouwe-Syl opgesierd. In de Vrije Evangelische Kerk namen meer dan 75 geïnteresseerden de moeite om het jubilerende zangkoor te zien en vooral te horen.

Christelijk koor Looft den Heer

Door Bertus Dijkstra -  Onder leiding van dirigent Durk de Vries en met ondersteuning van marimba (Hendrie Westra) en kerkorgel (Sieger Polstra) krijgen de aanwezigen een gevarieerd optreden gepresenteerd. Het jubileumconcert dat ‘Lof en Dank’ als thema heeft meegekregen. Lof is er voor de manier waarop Looft den Heer zich na 100 jaar nog steeds weet te presenteren. Keurig eenstemmig in zwarte outfit, waarbij de met muzieknoten overgoten sjaaltjes de brede muzikaliteit fraai in beeld brengt. Dank is er na afloop, alles is goed verlopen en het publiek heeft - net als de koorleden - kunnen genieten.

Ook al zijn de koorleden niet meer piepjong, er zit nog volop muziek in het 100-jarige jubilerende koor. Naast oefensessies wordt vooral uitgekeken naar de jaarlijkse zanguitvoeringen in MCL Leeuwarden en het jaarlijkse kooruitje.
Het zijn de krenten in de pap. Het kooruitje is er dit jaar door o.a. de voorbereiding op het jubileumconcert niet van gekomen. Wel heeft de groep - met een etentje op Ouwe-Syl - nog even kunnen nagenieten van het concert. Dirigent de Vries is al bijna een halve eeuw de verbindende factor bij Looft den Heer, het Sylster koor en de Vries blijkt een gouden formule.

Het op Ouwe-Syl opgerichte koor heeft 20 leden waarvan, nog ‘slechts’ twee uit eigen dorp in haar gelederen. Een daarvan, Baukje van Slooten viert naast het ivoren verenigingsjubileum haar uitgesteld gouden jubileum. Van Slooten is liefst 52 jaar verbonden aan het muzikale gezelschap, dat momenteel uit zangtalenten uit heel noordwest Friesland bestaat.
Mevrouw Van Slooten wordt in het zonnetje gezet en aangenaam verrast met de felicitaties en een oorkonde uit handen van Albert Ploeger (KCZB). Daarnaast ontvangt de trotse jubilaris op haar geliefde omgeving een prachtig bos bloemen uit handen van voorzitster Jeltje Siebenga.

 Voorzitter Ploeger van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond heeft uiteraard ook voor de ivoren vereniging - naast mooie woorden - een blijvende herinnering. Mevrouw Siebenga mag namens de vereniging een prachtig sculptuur in ontvangst nemen. Het sculptuur ‘applaus voor uw prestatie’ wordt dankbaar in ontvangst genomen en krijgt vast en zeker een mooi plekje in de ruim gevulde prijzenkast van Looft den Heer.

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl