Nieuws

Mobile Media Lab leert jeugd over social media

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
In het kader van de Gezonde Leefstijlweek binnen het thema “gezond gedrag” heeft de politie afgelopen week de leerlingen van Campus Middelsee voorgelicht over het ‘gezond gebruik’ van sociale media.

De oprit van de Campus werd opgevuld met een ‘Mobile Media Lab’: Een grote vrachtauto van  met daarin attributen aan boord om leerlingen mee te nemen in de gevaren en de gevolgen van de sociale media. Alle leerlingen van de klassen 1 werden meegenomen in de wereld van het onheus gebruik van met name de mobiele telefoon en de gevolgen daarvan en de daaruit voortvloeiende straffen.
Maar ook het gebruik van dit medium op een goede wijze en de voordelen die het allemaal te bieden heeft werden besproken. Fenomenen die in alle  scholen in Nederland de revue passeren, zoals pesten over de app, sexting, bedreigen middels de app, misbruik van programma’s als Instagram en Snapchat en ongevraagd filmen en fotograferen en online zetten, werden door de politie behandeld. Ook werd de leerlingen verteld wanneer en hoe de  politie in te schakelen, en eventueel om hulp te vragen.
Een leerzame dag op Campus Middelsee, waarbij de leerlingen het spreekwoord “Bezint eer ge begint” op het hart gedrukt kregen.

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl