Nieuws

Netwerkcentrum de Opstap wil mensen en ondernemers verbinden

Door de redactie van de Bildtse Post

Komend voorjaar wordt in St.-Jacobiparochie Netwerkcentrum de Opstap geopend. Het NWC is een  initiatief van Stjabuurtster Bertina Algra, en zal worden gehuisvest in de voormalige openbare  basisschool de Opstap. Het wordt een dagvoorziening die inwoners, lokale ondernemers en onderwijs moet verbinden.

Komend voorjaar wordt in St.-Jacobiparochie Netwerkcentrum de Opstap geopend.
Het NWC is een initiatief van Stjabuurtster Bertina Algra, en zal worden gehuisvest in de voormalige  openbare basisschool de Opstap. Het wordt een dagvoorziening die inwoners, lokale ondernemers en onderwijs moet verbinden.
Algra kreeg het idee voor het netwerkcentrum tijdens haar SPHdeeltijdopleiding aan de NHLStenden. De bedoeling is om een netwerk te creëren voor kwetsbare mensen uit St.-Jacobiparochie en daarbuiten,  maar ook met ondernemers en verenigingen.
Sociale inclusie - mensen het gevoel geven dat ze erbij  horen en mee kunnen doen - is de insteek van het project. ”’t Wort heel mooi en ik hew d’r och soa’n sin  an. Help fan frijwilligers is meer dan welkom, dus kom fooral del. Ik hoop dat de inweuners over ’n paar  jaar weer groats op dut dorp binne,” zegt Algra.
Ze vertelt er uitgebreid over in een interview, in de Bildtse Post van woensdag 4 november (nr 45)
Ook op deze website is het interview te lezen.

Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl