Nieuws

Nieuw likje verf voor Talant St.-Anna

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Voor de tweede keer deed Talant St.-Annaparochie zaterdag mee aan NLDoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In 2013 deed men een tuinproject. Dit jaar gaven de cliënten aan dat ze graag de huiskamer geverfd wilden hebben, zowel beneden als boven.

De begeleiders hebben samen met cliënten de kleuren uitgezocht, dat was best moeilijk want ieder had zo zijn of haar voorkeur. Uiteindelijk koos de bovengroep voor een warme blauwe kleur op de muur en de benedengroep voor de kleur caramelfudge die mooi past bij de meubels. Voor deze verfklus hadden acht vrijwilligers zich aangemeld. Na een bakje koffie en kwarktaart, gemaakt door een cliënt en haar zus, gaf Jan Kerstma - een andere medebewoner - om 10.00 uur het startsignaal en gingen de klussers enthousiast van start. Rond 12.30 uur was de klus geklaard en zagen de woonkamers er weer stralend uit.
Na de lunch ging een aantal vrijwilligers verder met het verven van de entree en de gang. Anderen zorgden ervoor dat alles schoon en klaar was voordat de cliënten terug kwamen van dagbesteding. De lokale middenstand sponsorde de dag met eten en verf(-materialen).
De vrijwilligers boden spontaan aan nog een dag terug te willen komen om de rest van de gangen te witten, zodat alles er weer mooi bij staat.
Dit staat gepland op vrijdag 22 april.
Wie wil helpen, kan zich voor deze dag aanmelden op tel. 0518- 402443.

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl