Nieuws

’Plan Aldi in maart 2016 definitief’

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Als er geen lange beroeps- of bezwaarprocedures komen, kan de bouw van de nieuwe Aldi supermarkt op het Ulbeterrein in St.-Annaparochie in maart 2016 definitief doorgaan. Er loopt nog onderzoek naar vleermuizen en de bodem.

Door Gerard de Jong - Dat maakte het bureau Rho adviseurs vorige week bekend tijdens de RadeRaad, waar de stand van zaken werd toegelicht. Volgende maand wordt een  vleermuizenonderzoek afgerond. Bodemonderzoek heeft vervuiling aan het licht gebracht; de grond wordt nu gesaneerd. De Aldi legt een parkeerplaats aan, die qua uiterlijk op het terrein van Albert Heijn moet lijken. Het terrein wordt met LED-lampen verlicht.
Om de winkel te bevoorraden moeten vrachtwagens – vier per dag – vanaf de Beuckelaerstraat het terrein op draaien. Via de Steven Huygenstraat/ Stadhoudersweg verlaten ze het dorp weer. De provincie heeft kritiek op het ’buiten het winkelcentrum’ plaatsen van de supermarkt. Volgens Rho wordt dat opgevangen door voor genoeg ’omloop’ te zorgen tussen de supermarkt en Van Harenstraat. De huidige locatie behoudt wel zijn bestemming, zodat er in theorie opnieuw een supermarkt in kan. Zonder lange bezwaarprocedures zou de verhuizing van de Aldi in maart 2016 onherroepelijk zijn. Het bestemmingsplan komt wel eerst nog ter inzage.

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl