Nieuws

Raad akkoord met aanzien Aldi

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
De Bildtse gemeenteraad is in meerderheid akkoord met hoe de nieuwe Aldi en omgeving eruit komt te zien. Donderdag namen ze het ’beeldkwaliteitsplan’ aan van de supermarkt die naar de Ulbelocatie verhuist. Toch was er ook kritiek.

Door Gerard de Jong - Het beeldkwaliteitsplan moet de weg vrijmaken voor het uitein-delijke bestemmingsplan, om de verhuizing van de Aldi naar de Ulbelocatie mogelijk te maken. De supermarkt komt aan de Beuckelaerstraat te staan. De coalitie van CDA, Werkgroep het Bildt en PvdA is akkoord met het plan. ”It is in prachtich plan, en belangryk foar dizze gemeente,” zei Frans Hiemstra (PvdA) donderdag.
De oppositie was kritisch. Ben Bruinsma (Frije Bilkerts) noemde het plan ’te voorbarig’. ”De gemeente het te min deen om ’n betere lokasy te soeken.” De VVD was lange tijd voor het plan, maar een brief deed hun mening veranderen, zei Jaap de Haan. ”Het bewonerscomité heeft ons overtuigd. Ze weten waarover ze spreken,” aldus De Haan. De omwonenden vinden het plan voorbarig en in strijd met ”goede ruimtelijke ordening”. Met negen tegen vijf stemmen werd het plan aangenomen.
Volgende maand komt het bestemmingsplan aan de orde.

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl