Nieuws

School Ouwe-Syl dag dicht door opgelaaid conflict

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Drie leerkrachten en directeur ziek thuis - De samenwerkingsschool op Oudebildtzijl is maandag noodgedwongen een dag dicht geweest. Reden is een hoog opgelopen conflict tussen de schoolleiding, personeel en ouders. De kinderen hadden maandag vrij, de partijen probeerden tot een oplossing te komen. Dinsdagwas de school weer open.

De gemoederen op het dorp zijn hoog opgelopen, toen afgelopen dinsdag het vertrek van juf Marije Postmus werd aangekondigd. Vrijdag zou haar laatste dag zijn. Veel ouders en kinderen waren verbolgen over het nieuws. Postmus heeft op 15 januari zelf per brief aan het bestuur laten weten dat ze haar contract niet verlengd. Veel ouders geloven echter niet dat ze dit ‘vrijwillig’ heeft gedaan, of dat dit is wegens een verstoorde verhouding met haar werkgever.
Diezelfde dag nog startten ouders een handtekeningenactie om de vrouw voor de school te behouden. Veel ouders en kinderen zetten hun krabbel op papier. Een extra informatieavond op donderdag leidde niet tot een oplossing. Schooldirecteur Jannie Grijpma heeft zich ziekgemeld, net als drie van de zeven leerkrachten. Dinsdag ging de school weer open. Jaap Jansma, directeur van het overkoepelende CBO G2, regelde maandag nieuwe tijdelijke leerkrachten en stelde een interim-directeur aan. Deze zal de komende tijd elke dag op school aanwezig zijn. Ook volgt er spoedig een extern onderzoek naar het conflict en de oorsprong ervan, zo heeft Jansma aangekondigd. De onderwijsinspectie nam na klachten van de  ouders contact op met Jansma, maar zal niet in actie komen.

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl