Nieuws

School Ouwe-Syl dicht door opgelaaid conflict

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
De samenwerkingsschool op Oudebildtzijl blijft morgen gesloten. Reden is een hoog opgelopen conflict tussen de schoolleiding, personeel en ouders. De kinderen hebben maandag vrij, de partijen proberen tot een oplossing te komen.

Een deel van het personeel heeft zich door het conflict ziekgemeld. Dat heeft het schoolbestuur de ouders dit weekend in een mail laten weten.
De gemoederen op het dorp liepen hoog op toen afgelopen dinsdag het vertrek van een lerares werd aangekondigd. Vrijdag zou haar laatste dag zijn. Veel ouders en kinderen waren verbolgen over het nieuws. Zij geloven niet dat de juf uit eigen beweging is opgestapt, zoals CBO G2, de onderwijsorganisatie waar de school onder valt, zegt.
Handtekeningenactie
Diezelfde dag nog startten ouders een handtekeningenactie om de vrouw voor de school te behouden. Veel ouders en kinderen zetten hun krabbel op papier. Een extra informatieavond op donderdag leidde niet tot een oplossing.
Het bestuur gaat niet op de specifieke situatie in, maar laat wel weten dat de situatie "grote impact" heeft gehad. Er komt extern onderzoek naar de "ontstane situatie". Het bestuur komt later op de maandag met meer informatie, zo heeft men de ouders gemeld.
'Rust in de tent'
De ouders zelf blijven voorlopig op de vlakte. Anne Polstra, die in de oudercommissie zit, spreekt van "een seer ferfelende sitewasy". "Wij wille nou fooral rust in de tent. 't Proses om tot 'n oplossing te kommen is dêr 't meest bij baat. En foor de kines is dat ok 't beste."

 

Later meer over de crisis op de samenwerkingsschool.

 

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl