Nieuws

Serie inbraken in St.-Annaparochie

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
St.-Annaparochie heeft de laatste weken te kampen met een behoorlijk aantal inbraken. Vooral bedrijven maar ook woningen zijn doelwit. De politie heeft nog geen daders gepakt.

Door Gerard de Jong - De afgelopen drie weken is er twee keer ingebroken bij woningen aan de Jakkele Weidemastraat (10 juli) en Koudeweg bij St.-Jacob (17/18 juli). Bij de eerste heeft de inbreker geweld gebruikt: hij sloeg een bewoner met zijn koevoet en ging er daarna vandoor. De politie deed een Burgernet-melding uitgaan met het signalement van de man (jonger dan 30 jaar, blank, +/- 180 cm, trui met de letters “MOH”), hij is nog niet gepakt.
Nog vaker is er de afgelopen tijd ingebroken bij bedrijven. Bij de Pannenkoekenkerk (7 juli) werd een geldbedrag ontvreemd en bij kringloopwinkel Estafette (15 juli) werd de kluis meegenomen.  Bij eetcafé De Smalle Kant werd drie weken terug eveneens ingebroken, maar daar zorgde het alarm er waarschijnlijk voor dat er niets werd weggenomen.
De politie denkt niet dat het om één groep inbrekers gaat. “Daarvoor zijn de inbraken te divers van aard,” zegt Sylvia Sanders van Politie Noord-Nederland. “Het is helaas gebruikelijk dat er in de zomer vaker in woningen ingebroken wordt. We kunnen alleen aanraden extra op te passen en alles goed op slot te doen.” Wie tips heeft over wie er achter de inbraken zit kan bellen met de politie, tel. 0900-8844 (of anoniem: 0800-7000).

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl