Nieuws

Snuffelschuren en sneuphokken organiseren eerste ’Bildtse strúnroete’

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Negen snuffelschuren op het Bildt openen zaterdag 17 oktober van 10.00 tot 17.00 uur de deuren voor een gezamenlijke strúnroute. Bijna ieder Bildts dorp heeft wel een sneuphok waarin een inwoner antiek, brocante of curiosa aanbiedt.

Met het organiseren van de ‘strúnroete’ mikt de organisatie ook op bezoekers van buiten de gemeente. “Onze spullen zijn vaak wat markanter dan wat de gewone kringloopwinkel aanbiedt.”
Reuring - De eigenaren bieden aan huis hun spullen aan op Oudebildtzijl, in Alde Leie, St.-Jacobiparochie, St.- Annaparochie, Nij Altoenae, Minnertsga, Nieuwebildtdijk en Tzummarum. Normaal gesproken zijn de schuren niet altijd open, maar met de Bildtse strúnroete is het mogelijk om op één dag tussen 10.00 en 17.00 uur meerdere plekken te zoeken. Als er met de eerste editie veel reuring is, komt er met Kerst een vervolg. De route is gratis en er liggen routekaartjes klaar bij de deelnemers.
Deelnemers - De volgende snuffelschuren doen mee: Oars as Oars op Oudebildtzijl, De Kultuurfabriek in Alde Leie, Ronde 2 en Pand 8 in St.-Annaparochie, ‘t Pakhuis in  St.-Jacobiparochie, ‘Hjertiids’ in Minnertsga, Sneuphok in Tzummarum, Sneuphok de Walrus in Nij Altoenae en Brocante Bij Kaatje aan de Dijk aan de Nieuwebildtdijk.
Meer valt te lezen op de Facebookpagina: facebook.com/strunroete

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columns