Nieuws

Sporters en vrijwilligers in het zonnetje gezet

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
In de kantine van de Fijfskaar zijn woensdag 17 februari diverse Bildtse sporters, teams en vrijwilligers geëerd voor hun prestaties en inzet. Gemeente het Bildt is sinds enkele jaren afgestapt van het ’1, 2, 3’-principe. Niet langer wordt één sportman, -vrouw of -team tot winnaar uitgeroepen, maar worden diverse sporters gelauwerd om hun prestatie.

In een volle kantine in St.-Jacob werden diverse sporters en vrijwilligers in het zonnetje gezet door sportwethouder Hillie Blaak.

Zo kreeg de E1 van vv St.- Jacob de oorkonde en een gezonde snack uitgereikt. Dit team werd vorig jaar derde in de Noordelijke bekercompetitie, iets wat geen Stjabuurtster team ooit is gelukt. Het team bestaat uit Erwin Bonnema, Anouk de Groot, Verry van der Meer, Nick Vis, Sybren Jan Struiksma, Jelter Meijer, Arjan Marra, Roy Bakker, Wesley van der Vaart.

Karter Jesse Jan Dorenbos werd in oktober 2015 vijfde op de World Finals in Italië. Een knappe prestatie, al vertelde Dorenbos dat hij gaat stoppen als professioneel karter. Hij gaat zich nu richten op het begeleiden naar de top van jonge talenten.

Ook voor Alco de Jong waren er felicitaties. De Nijedykster volbracht op 5 juli vorig jaar de eerste hele triatlon van Fryslân, de Frysman. Met coach Piet Jetze Faber aan zijn zijde legde hij de 3,8 km zwemmen in open water, 180 km fietsen en  42 km hardlopen af in iets meer dan twaalf uur. ”Je motte ’n bitsy gek weze om hier an met te doen,” zei De Jong.

Kaatspartuur Minnertsga mocht ook naar voren komen. Chris Wassenaar, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra prolongeerde vorig jaar onder leiding van coach Gerard Sinnema hun titel op de Bondspartij (NK). In de finale versloegen ze OKK uit Bitgum op 5-2, 6-6.

Tenslotte was er lof voor het tennisteam van BTC uit St.- Annaparochie, bestaande uit. Dewi Steensma, Elles Drost, Olga Kolkman, Trienke Vrieswijk, Emma Offringa, Marjolein Lautenbag, Stefan van der Hoek, Jan Wiersma, Boudewijn Brakelé en Jort de Graaf. Zij wonnen vorig jaar de B-klasse van de Friesland Cup.

Vrijwilligers - Naast de sporters was er ook aandacht voor hen die niet sportief maar op een andere manier of achter de schermen belangrijk werk verrichten. Zo werd Astrid Kooistra geëerd. Zij was vorig jaar als eerste vrouw hoofdscheidsrechter bij de PC kaatsen in Franeker.
De kunstgrascommissie van De Waaie in St.-Annaparochie kreeg eveneens een pluim. Het lukte Gerald  van der Boon, Bennie Stapensea, Ronald Riemersma, Harm Jensma en Menno Hoekstra om in korte tijd een doortimmerd plan voor een kunstgrasveld en andere sportfaciliteiten op poten te zetten en te realiseren.
Als laatste was er lof voor de Bildtse Cup Commissie, die dit jaar 25 jaar bestaat. Janny Schaaf, Jeppe Bronger, Lize van Tuinen, Alfons de Vries, Hielke Terpstra, Hotze van Stralen, Stien  Dusselaar en Boukje van der Meer vertegenwoordigen alle Bildtse tennisclubs en zorgen dat de Bildtse Cup, het grootste Bildtse tennistoernooi, elk jaar weer in goede banen geleid wordt.
Foto boven: E1 van vv St.- Jacob

Karter Jesse Jan Dorenbos

Alco de Jong

Kaatspartuur Minnertsga

Tennisteam BTC

 

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl