Nieuws

Stichting aan de slag met ’rotte kiezen’ Bildtdijken

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Een in oprichting zijnde stichting zal toezien op de uitvoering van het plan Dorpsherstel Bildtdijken, dat erop gericht is huizen in zeer slechte staat op te knappen. In 2016 moeten tenminste tien woningen onder handengenomen worden.

Door Gerard de Jong - Van de 509 woningen aan de Oudeen Nieuwebildtdijk verkeren er 147 in slechte tot zeer slechte staat. Er is in totaal € 2 miljoen beschikbaar om de ergste ’rotte kiezen’ op te knappen, of te slopen en herbouwen. Het opknappen kan door een woning op te kopen, om vervolgens op te knappen en weer te verkopen. Maar huiseigenaren kunnen ook 50% van de kosten voor het opknappen krijgen.
Een stichting zal toezien op het project. De kosten voor de stichtingzijn € 130.000. De Bildtse burgemeester  en wethouders vormen de raad van toezicht van de stichting.
De gemeente heeft voor een stichtingsvorm gekozen om ook na de herindeling van 2018 continuïteit te kunnen waarborgen. De eerste fase van het project loopt van 2016 tot 2020. Het stichtingsbestuur zal actief op pad gaan om bezitters van vervallen woningen warm te krijgen voor de regeling. Het staat de eigenaar van een woning vrij om zelf een aannemer te  kiezen.

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columns