Nieuws

Te weinig nominaties: geen Bildtse sportprijzen

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Er worden dit jaar geen Bildtse sportprijzen uitgereikt. De gemeente, die jaarlijks Bildtse sporters in het zonnetje zetten voor bijzondere prestaties, kreeg slechts twee nominaties. Daar is metde beste wil geen ‘sportgala’ van te maken, zo heeft wethouder Hillie Blaak besloten.

Door Gerard de Jong - Het is de tweede verkiezing in korte tijd die niet doorgaat. Eind vorig jaar werd de Bildtse Ondernemersprijs geannuleerd; eveneens vanwege een te klein aantal genomineerden. Volgens sportwethouder Hillie Blaak is er alles aan gedaan om de Bilkerts warm te krijgen voor de feestelijke avond. Uiteindelijk leverde het slechts twee nominaties op. Of de sportprijzen volgend jaar wel uitgereikt worden is nog maar de vraag. Blaak: “We zullen ons beraden op hoe het verder moet. Als het niet leeft dan houdt het op. Jammer, maar helaas.”

De wethouder houdt de mogelijkheid open dat bij een volgende keer ook mensen die een maatschappelijke bijdrage hebben geleverd in het zonnetje worden gezet. Dat kan bijvoorbeeld gaan om vrijwilligers.

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl