Nieuws

Terminaal zieke Tine bezoekt nog één keer ’t Bildt

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
Het was haar grootste, en laatste, wens: nog één keer terug naar het Bildt. De terminaal zieke Tine Herrema (92) uit Nieuwe Niedorp kon maandag 25 februari dankzij Stichting Ambulance Wens haar geboortegrond bezoeken en haar vriendinnen van vroeger ontmoeten.

De stichting Ambulance Wens laat wensen in vervulling gaan van mensen die niet lang meer te leven hebben. Tine Herrema werd geboren in St.- Jacob, waar ze jarenlang samenwoonde met haar man Harm, die 23 jaar geleden overleed.
Rond die tijd kreeg ze ook kanker. Die kanker is nu zoveel uitgezaaid dat ze terminaal ziek is. Op een mooie, zonnige maandag eind februari kon ze dankzij de stichting een wens in vervulling laten gaan. Het werd één grote reünie: in St.- Jacob bezocht ze de huizen waar ze gewoond heeft. Bij bakkerij Wijnsma werd een sûkerbôle opgehaald, en in St.-Annaparochie stonden  vriendinnen haar op te wachten.
Sjoukje Andringa, Janny Hager en Greta Tjepkema ontvingen haar. Samen haalden ze herinneringen op. Ook Tine Groeneveld, haar voormalige thuiszorghulp, was aanwezig. Ondanks dat het een dag van afscheid was, werd er heel wat afgelachen. Treuren had ze al  genoeg gedaan, zei Tine Herrema. Een onvergetelijke dag, voor alle betrokkenen, op en om het Bildt.
Op de foto:mevrouw Herrema met haar kleinzoon Peter.

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl