Nieuws

Toekomst CBO G2 in handen van leden

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
De bestuurlijke toekomst van christelijke onderwijsvereniging CBO G2 ligt in handen van de leden. Volgende week dinsdag kunnen zij stemmen over het al dan niet bestuurlijk samengaan van de vereniging met de openbare onderwijsgroep Fier. Dit is volgens CBO G2 noodzakelijk om te overleven.

Door Gerard de Jong - Er staat wat op het spel, dat is duidelijk. De vereniging voor christelijkbasisonderwijs van het Bildt en  Leeuwarderadeel liet speciaal een animatiefilmpje maken om de situatie uit te leggen.kijk op:
https://vimeo.com/139590312
Leden kunnen dinsdagavond in Ons Huis stemmen over het plan. CBO G2 en Fier zijn beide te klein om op lange termijn te overleven. In diverse dorpen – zoals op Ouwe- Syl en in Froubuurt – zijn de christelijke en openbare basisscholen al onder één dak gekomen. Bestuurlijk dient nu hetzelfde te gebeuren. Fier is daar al uit, maar omdat CBO G2 een vereniging is moeten de leden er mee instemmen. Wijzen zij de fusie af, dan wordt CBO G2 waarschijnlijk opgesplitst en ‘verdeeld’ over andere christelijke onderwijsgroepen in de regio.
Geen wenselijke situatie, vindt Jaap Jansma van CBO G2. “Voor het personeel en de scholen betekent dat grote onzekerheid. Het is ook maar de vraag of de andere organisaties
een ‘stukje’ van CBO G2 willen hebben.
Een fusie is de beste oplossing om het onderwijs, met behoud van de christelijke identiteit, te behouden voor de regio. Als je je betrokken voelt bij het onderwijs van je kind, dan moet je er volgende week bijzijn en je stem laten gelden,” aldus Jansma.
Er is een tweederde meerderheid nodig om de bestuurlijke fusie door te laten gaan. Wie nog niet lid is kan zich tot 26 september nog aanmelden. De vergadering in Ons Huis volgende week dinsdag begint om 20.00 uur.

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl