Nieuws

’Vergeten dorp? Absoluut niet’

Door de redactie van Lokaal Nieuwsnet
’Wij worre fergeten, soa foele mînsen dat’

”Wij herkennen ons niet in dit verhaal. Het is nogal zwart/wit. Vooral omdat we vorig jaar november als gemeente en woningstichting nog een bezoek gebracht hebben aan het dorp, en daar een prettig gesprek hebben gehad. In het verslag van dat gesprek zit deze kritiek ook niet.”

Uit het verslag van die ontmoeting blijkt dat de gemeente heeft toegezegd te zullen zorgen voor nieuwe schelpen voor ’t Honnepâd, net als het naambord. Over de Schuringaweg staat daar in: ”Dit is een terugkerend onderwerp. De gemeente geeft aan dat gehandeld wordt vanuit vastgesteld beleid. Dat geeft aan dat in deze wegcategorie geen verlichting staat.
Vanuit het gemeentelijk vervoersplan is er bewust voor gekozen om geen belijning e.d. aan te brengen. Het betreft namelijk geen hoofdweg. Onder deskundigen wordt aangegeven dat geen belijning er aan bijdraagt dat mensen minder hard gaan rijden.”

Krol: ”Er worden natuurlijk fouten gemaakt. Maar we zijn altijd bereid om tafel te gaan en tot oplossingen te komen. Nij Altoenae een vergeten dorp? Absoluut niet.”

Lees hier het artikel ’Wij worre fergeten, soa foele mînsen dat’

Uw reactie


Buienradar.nl

Bildts Filmhuus:Podcast Nag even Bildts:


Laatste columnsBuienradar.nl