Nieuws

Waadhoeke hijst de regenboogvlag

Door de redactie van de Bildtse Post

Gemeente Waadhoeke hijst vrijdag 11 oktober om 12.30 uur de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Franeker. Dit doet de gemeente tijdens Nationale Coming Out Day en als opmaat naar Waadhoeke als Regenbooggemeente.

Regenbooggemeente is een samenwerking van gemeenten en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Deze zet zich actief in voor lokaal lhbti-emancipatiebeleid. Dit zijn lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender of intersekse-personen. Het gaat hierbij om het bevorderen van de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van lhbti-personen.

De gemeente Waadhoeke hoopt vanaf oktober 2020 zich officieel ‘Regenbooggemeente’ te mogen noemen door een actief en preventief anti-discriminatie programma op te stellen  i.s.m. Kenniscentrum Anti-discriminatie Tûmba en het COC.

Coming Out Day vindt jaarlijks op 11 oktober plaats, Er wordt op die dag aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt.

Uw reactie


Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl