Nieuws

Wethouder Dijkstra overleeft motie van treurnis over pilot omgevingswet

Door de redactie van de Bildtse Post

Jan Dijkstra (FNP) heeft donderdag tijdens een speciaal ingelast interpellatiedebat in de gemeenteraad van Waadhoeke een motie van treurnis overleefd. VVD en Gemeentebelangen vielen de wethouder hard aan over een proefproject omtrent de Omgevingswet. De rest van de raad behield het vertrouwen in Dijkstra. Zij houden hem niet verantwoordelijk voor het moeilijke verloop van de pilot.

Wethouder Jan Dijkstra (FNP).

In 2021 gaat een nieuwe Omgevingswet in. Gemeente Waadhoeke besloot in maart 2018 mee te doen aan een pilotproject: ‘regelvrij ondernemen’ was het devies. Initiatieven van burgers en ondernemers snel tot realisatie kunnen brengen, zonder bureaucratische rompslomp. Een kleine twee jaar later is er nog geen enkel project van de achttien voorstellen voltooid en de Commerciële Club Noordwest-Friesland (CCNWF), trok zich terug uit het project.

VVD en Gemeentebelangen trokken donderdag de gele kaart voor Jan Dijkstra, maar de coalitiepartijen vonden de aanval van de oppositie te gortig en schaarden zich vierkant achter de wethouder.

Een motie van treurnis, ingediend door VVD en Gemeentebelangen, kreeg geen steun. Dijkstra gaf aan dat er een evaluatie volgt naar het moeizame verloop tot nu toe, en dat de pilot zal worden voortgezet. Hoe en in welke vorm precies, is nog niet duidelijk.

Meer hierover in de Bildtse Post van woensdag.

Buienradar.nl


Laatste columnsBuienradar.nl