Bildt op het schild-04

1829-familiewapen-04-backerDe Bildtse Post is bezig aan een artikelenserie over familiewapens. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Skilderij Talea Jansma op kûnstroete in Luwt

1829-schilderij-talea-jansmaTidens de Openlucht Kûnstroete fan Marten Sale Brouwer hangt fan 11 july 2018 ôf ’n skilderij fan Talea Jansma in de Bagijnestraat te Luwt foor ’n projekt in ’t kader fan CHL 2018.

Bildt op het schild-03

1828-familiewapen-03-andringaDe Bildtse Post begon twee weken geleden met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig  wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Bijzondere nacht bij Zwarte Haan

Het beleven van de duisternis en de stilte zijn de belangrijkste elementen van het festival Nacht aan het Wad op 25 juli bij Zwarte Haan. Tijdens dit festival staat de nacht in al zijn facetten centraal: van de Schemering vanaf 20.00 uur tot het ontwaken de volgende ochtend om  06.00 uur.

Kerkbanken Ouwe-Syl mogen de deur uit

Sinds kort heeft de Gereformeerde Kerk een nieuwe eigenaar. De uit Amsterdam afkomstige Simone van der Velden heeft de stap naar dit bijzonder kerkgebouw in het hoge noorden gemaakt. De kerkbanken gaan nu gratis de deur uit.

Première film over Santiago aan het Wad

1828-santiago-aan-het-wadOp 25 juli komen honderden wandelaars en fietsers aan in St.-Jacob, het eindpunt van pelgrimstocht ’Camino der Lage Landen’. Op die dag wordt het Jacobusfestival in het dorp gehouden. ’s Ochtends is de première van een nieuwe film van Anton Stoelwinder.

Bildt op het schild-02

1826-familiewapen-02-andreaeDe Bildtse Post begon vorige week met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt drs. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen. Van ’Albarda’ tot ’Waling Cornelus’: historicus Kuiken brengt de komende 50 weken bijzondere (Bildtse)  familiewapens onder de aandacht.

Bildt op het schild-01

1826-familiewapen-albardaNieuwe serie: Bildt op het schild - De Bildtse Post trapt deze week af met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt drs. Kees Kuiken  vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Vierde editie Bietpicknick in Westhoek

Op zondag 1 juli wordt in Westhoek de vierde editie van het Bietpicknick festival gehouden, het kleinschalige festival voor alle leeftijden.

Bildts woordeboek komt online

’t Bildts woordeboek krijt nag met onderstaande bon. dut jaar ’n online ferzy. Sytse Buwalda en de Fryske Akademy binne doende ’t woordeboek op internet te setten. Elkeneen kin dan fergeefs woorden opsoeke tussen ’t Bildts, Frys en Nederlâns. Ok komt d’r ’n nij beknopt pepieren Bildts woordeboek.

Bildtse Post