Speciale Mooie Plaatsys-fotosessie gewonnen door Hetty de Wit

1820-baukje-venema-en-hetty-de-wit’Net Bilkert en nu al in de prijzen’ - Hetty de Wit heeft de Bildtse Post-actie van Mooie Plaatsys gewonnen. Zij kreeg maandag van fotografe Baukje Venema een waardebon overhandigd voor een portretsessie ter waarde van 250 euro.

Utraiking getuugskriften Bildtse kursus

1820-getuugskriften-bildtse-kursus’t Skoaljaar is weer over. De kursisten die’t de Bildtse kursus folgd hewwe, binne allegaar slaagd. De een met hele goeie sifers, ’n ânder met krekt wat minder hele  goeie sifers, maar ’t belangrykste is dat elkeneen hur nou rêde kin met ’t praten en skriven in de Bildtse taal.

Bartelje! Fryske fariant op populêre Baskyske ymprovisaasjekeunst

1819-it-grutte-bertsolaritza-kampioenskipYnformaasjejûn op 18 maaie yn MeM - Kin in geweldich populêre, iuwenâlde poëtyske keunstfoarm út Baskelân ek oanslaan yn Fryslân? Fiif Friezen tinke fan wol en sille it serieus besykje. Op freed 18 maaie om 20.00 oere wurdt yn talepaviljoen MeM yn Ljouwert it projekt ’Bartelje!’ taljochte. Dan is ek de eksklusive foarpremjêre fan de FryslânDOKdokumintêre ’It súksesferhaal fan in minderheidstaal’, oer it Baskyske Bertsolaritza-fenomeen, en de earste stappen fan de inisjatyfnimmers om de ymprovisjaasjefoarm nei Fryslân te heljen.

Crowdfunding Mooie Plaatsys

De crowdfunding voor het Mooie Plaatsys-project van Baukje Venema en Gitte Brugman is van start gegaan.

Auditiedag voor openluchtspel ‘Altyd Seumer’

1818-altyd-seumerOp 29, 30 juni en 1 juli wordt bij Zwarte Haan ‘Altyd Seumer’ opgevoerd, muziektheater in de openlucht. Potatoes Go Wild zoekt vijf spelers  die voor een groot publiek durven te spelen en te spreken. Op 11 mei is er een auditiedag.

Jan de Vries: ‘Lând fan Taal’

1818-jan-de-vriesMuzikant Jan de Vries skreef lessen spesjaal foor de Bildtse week in talepaviljoen MeM in Luwt ’n nij fersy. ‘Lând fan Taal’ speulde hij der foor ’t eerst. Op syn jareg ôflopene maandeg, leek ’t Jan ’n mooi idee om dut fersy kedo te doen. ’n Mp3 fan ‘Lând fan Taal’ is fergees te  downloaden op syn website, jandevries.org/land_fan_taal/. Hieronder de tekst.

Objecten en prints Anneke Savert te zien in Galerie Westerstorm

1818-objecten-en-prints-anneke-savertGalerie Westerstorm in Westhoek toont momenteel een selectie van werk uit de serie Jungle Lab van Anneke Savert. Het werk bestaat uit  een aantal objecten en fotoprints van fictieve biologische vondsten uit het oosten van Indonesië in de eerste helft van de twintigste eeuw.

Mooie Plaatsys, een uniek Bildts document

1817-fotocassette-mooie-plaatsysSpeciale aanbieding voor Bildtse Post-lezers - Na een lange periode van fotograferen en interviewen is het dan eindelijk zover. Baukje Venema en Gitte Brugman  zijn klaar om de resultaten van hun inspanningen samen te brengen in ‘Mooie Plaatsys’: een cassette met maar liefst vier bijzondere, handgebonden boekjes.

Nieuw leven op het Bildt

1817-nieuw-leven-op-het-bildt-ellen-floris1Nieuw leven op het Bildt. Het is met een klein fietstochtje volop te bewonderen, merkte fotografe Ellen Floris.

Foorakker bezoekt tentoonstelling vol optische illusies

1815-leerlingen-foorakker-bezoeken-tentoonstelling-phantom-limb-1Leerlingen uit de eerste klas van De Foorakker bezochten vrijdag 6 april de tentoonstelling ‘phantom limb - art beyond Escher’ in het Fries Museum.

Bildtse Post