Portret René Tweehuysen in National Portrait Gallery Londen

1819-portret-rené-tweehuysenEen portret geschilderd door kunstschilder René Tweehuysen uit Oudebildtzijl is geselecteerd voor deelname aan de tentoonstelling van de BP Portrait Award 2018. In de  zomermaanden van 2018 wordt het portret van zijn zoon Finn, met 47 mede-geselecteerden, tentoongesteld in de National Portrait Gallery in Londen.

Naast het maken van portretten in opdracht, schildert Tweehuysen eens in de zoveel tijd een portret van zijn kinderen. ”De fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen gaat in sprongen. Soms makkelijk, soms wat moeilijker. Als ouders moet je geleidelijk aan leren loslaten. In dit portret van mijn 17-jarige zoon Finn wilde ik de tijd even stil zetten. En  ik vraag mij af: wat gaat er allemaal in dat puberbrein om?,” aldus Tweehuysen.
Het leek hem een geschikt werk om in te zenden voor de jaarlijkse BP Portrait Award. De BP Portrait Award is de meest prestigieuze internationale portretschilder- competitie ter wereld en vertegenwoordigt het allerbeste in de hedendaagse portretschilderkunst.
Dit jaar dienden 2.667 kunstenaars uit 88 landen een portret in (een digitale afbeelding). Hieruit selecteerde de jury 215 portretten waarvan de kunstenaars werden uitgenodigd hun werk voor verdere jurering naar Londen te sturen. Daaruit zijn slechts 48 portretten, waaronder het portret van René Tweehuysen, geselecteerd voor deelname aan de tentoonstelling die door meer dan 250.000 mensen zal worden bekeken. Daarnaast selecteerde de jury vier werken voor de shortlist. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op maandag 11 juni 2018.
De tentoonstelling loopt in de National Portrait Gallery, Londen, van donderdag 14 juni t/m zondag 23 september 2018. Daarna gaat de tentoonstelling op tournee naar Wolverhampton Art Gallery (13 oktober - 2 december 2018) en de Scottish National Portrait Gallery, Edinburgh (15-12-2018/10-03- 2019).
Kijk voor meer informatie op renetweehuysen.nl.

Bildtse Post