Oude tijden herleven op herboren Frourock

Afgelopen zaterdag vond, na acht jaar, weer een editie van Frourock plaats. Het rockfestival in Vrouwenparochie is door enkele organisatoren weer nieuw leven ingeblazen. De bands Swiere Shag, Wadleuk en Stiekum Toch trokken een kleine 300 bezoekers, tot tevredenheid van deorganisatie.

1244-frourockDoor Tinus Rusticus - Voor velen zeer waarschijnlijk als een verrassing verscheen op 12 oktober een artikel in de Bildtse Post dat Frourock weer werd georganiseerd. De eerste stappen voor het opnieuw organiseren van het festival werden genomen door het bestuur van de Vereniging van Dorpsbelangen. Hierin hebben o.a. zitting Ruurd Tadema, Jan van der Plaats en Wietske van der Veen. Zij waren er zich van bewust dat het dorpshuis De Kijfhûeck een grondige facelift nodig had. De organisatie van Frourock werd benaderd en de hierin zitting hebbende personen (Teun, Marten Jan, Peter en Gerrit Jan) werden bereid gevonden om na acht jaar de schouders er weer onder te zetten. De bands die werden gecontracteerd waren: Swiere Shag, Stiekum Toch en Wadleuk.
Op 27 oktober was het de gehele dag een drukte van belang in het dorpshuis. De grote zaal werd omgetoverd tot een gezellige festivalruimte. Er werd een extra lange bar geplaatst. Posters werden opgehangen van Frourock 2012 en van de festivals die in het verleden furore maakten. Muziek- en  geluidsinstallaties werden neergezet om de bands het mogelijk te maken hun muziek tot hun recht te doen komen. Hierna kon het feest beginnen en was het  afwachten hoe groot de belangstelling zou zijn. De verwachtingen waren positief. De voorverkoop van de kaarten had een prima verloop. Hierdoor was er al een goede basis gelegd. Om 22.00 uur werd de spits afgebeten door de band Swiere Shag. Zij produceerden met een flink volume prima hardrockmuziek dat voor de liefhebbers zeker de moeite waard was.
Stiekem Toch was van hetzelfde genre, maar toch weer anders en dit viel ook prima in de smaak. Ondertussen stroomde het publiek, dat van heinde en verre was gekomen, binnen en werd het gezellig druk in de festivalzaal. Er werd gelachen en veel gekletst, voor zover dat bij muziek van een dergelijke sterkte mogelijk is. Maar de pret en de sfeer was prima.
De avond werd afgesloten door Wadleuk. Deze band had muziek van een geheel ander gehalte op het programma staan. Nummers van o.a. ElvisPresley,  Ramses Shaffy, Tina Turner, André Hazes, The Beatles werden vertolkt op een manier, die de vele bezoekers zeker aansprak. Er werd gedanst en gehost als  nooit te voren. De stemming was opperbest. Voor velen kwam het einde eigenlijk te vroeg. De organisatie ziet terug op een zeer geslaagde doorstart  van het roemruchtefestival, dat zo’n 300 bezoekers trok.  Dat Frourock volgend jaar opnieuw gehouden wordt, staat eigenlijk al vast.

Bildtse Post