Bildtse Slag breidt uit en wordt de enige sportlocatie in St.-Anna

De Bildtse Slag wordt de enige sportlocatie in St.-Annaparochie. Het sportcomplex zal worden uitgebreid. Zowel het basis- als het voortgezet onderwijs zal er gaan sporten, net als alle binnensporten. De gymnastiekzalen aan de Beuckelaerstraat en aan de Dordtse Straat, bij 't Fonnemint, zullen worden afgebroken.

 

 

DSC 2948Het Bildtse college van b. en w. heeft de plannen vandaag bekend gemaakt. In de zomer van 2015 wordt de nieuwe onderwijscampus in St.-Anna in gebruik genomen. Daardoor moest er ook een nieuw plan voor de gymnastiekvoorziening komen. Er was eerst nog sprake van dat de campus zijn eigen gymlokaal zou krijgen, maar het college kiest er nu voor om alle sport op één locatie onder te brengen.

Alle binnensport, ook het gymnastiekonderwijs van de lagere en middelbare scholen, zal vanaf 2015 plaatsvinden bij de Bildtse Slag. Dat betekent dat de gymzaal aan de Dordtse Straat dicht gaat. Van het gymlokaal aan de Beuckelaerstraat was al bekend dat die tegen de vlakte gaat; het moet wijken voor de nieuwe Aldi.

"De komende tijd gaat de gemeente samen met De Bildtse Slag en het onderwijs een intentieovereenkomst opstellen waarin de plannen verder worden uitgewerkt. Op basis daarvan wordt door de gemeenteraad het uiteindelijke besluit genomen. De gebruikers van de gymzaal aan de Dordtse Straat zijn inmiddels per brief geïnformeerd over het voornemen," zo laat de gemeente via een persbericht weten.

Op de foto: Wethouder Hans Kaper opende in 2009 de Bildtse Slag na een grote verbouwing. (foto: Jan Bonefaas)

 

Bildtse Post