Zwembad Bildtse Slag weer open

1645-bildtse-slag-weer-openOp 20 juni jl. werd St.-Annaparochie geconfronteerd met hevige en langdurige regenval. Dit leidde tot een ophoping van water op het dak van het zwembad, met als gevolg een verzakking in de dakconstructie. De schade was zo groot dat het volledige dak moest worden vervangen. Het bad is gisteren weer open gegaan.

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan het herstel en inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond. Sinds 8 november is het zwembad weer geopend voor publiek. Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak van de schade kan worden toegeschreven aan de houtenliggers, gelamineerde balken die bestaan uit meerdere in elkaar verlijmde balken. Uit het onderzoek blijkt dat de lijm in deze balken in de loop der jaren is aangetast, waardoor de draagkracht van deze constructie is afgenomen en de verzakking kan optreden. De verzekering heeft geconcludeerd dat de oorzaak op geen enkele manier verwijtbaar is en dekt de schade volledig.

De heropening van het zwembad en de opening van het inmiddels in gebruik genomen nieuwe gymlokaal wordt op zaterdag 12 november gevierd met een open dag in De Bildtse Slag. De open dag is van 14.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in samenwerking met  Fysiotherapie Impuls en Benefit Lifestyle Club, beide bedrijven zijn gevestigd in De Bildtse Slag.
Daarnaast zijn er diverse demonstaties van sportverenigingen en is er de gelegenheid om gratis gebruik te maken van het zwembad.

Bildtse Post