Verloting huis Ouwe-Syl gaat definitief door

1743-anne-polstra-verloting-huis-ouwe-sylOp 11 mei werd tijdens het 50-jarig jubileum van VV Ouwe Syl het startsein van de eerste legale huis verloterij van Nederland gegeven. Lange tijd bleef het onzeker of de magische  ondergrens van 5709 verkochte loten tijdig zou worden bereikt. Met nog precies drie weken voor de boeg, werd afgelopen zaterdag een tweede bezichtiging georganiseerd. Daar werd duidelijk dat de loting definitief doorgaat. Zaterdag 11 november zal burgemeester Krol de trekking verrichtten, die om 17.00 uur in Eetcafé Het Graauwe Paard plaatsvindt.

Door Bertus Dijkstra - Initiatiefnemer Anne Polstra is al meer dan vijf maanden dagelijks druk in de weer om zijn ingenieus idee van de loterij tot een succes te maken. Voor broer Tjeerd,  maar vooral ook voor zijn voetbalcluppie VV Ouwe Syl. Alle middelen worden daarbij ingezet. Zo wordt er via allerlei media een breed publiek bestookt met deze unieke actie, maar wordt er  ook op diverse plaatsen en bij verschillende gelegenheden geflyerd.
Tijdens de open dag is het een drukte van belang, meer dan zestig geïnteresseerden nemen een kijkje in de knusse bungalow. Vol overtuiging en genietend van de mooie reacties, praten de Polstra’s bezoekers bij over het huis, de omgeving en de verloterij. De kijkers komen uit alle windstreken, uit de regio, maar ook uit Amsterdam, Rotterdam, Zoetermeer, ’t Gooi,  Apeldoorn, Meppel, Huizen, Egmond aan Zee, ja zelfs de zachte G wordt gehoord. En velen verschijnen met een bijzonder verhaal. Een mevrouw uit Zoetermeer heeft bij de Hema een  voordeeltreinkaartje gekocht met als traktatie een gratis tompouce. Vanuit Leeuwarden krijgt de reis een vervolg met de belbus.
Na een bezichtiging uurtje vertrekt de belbus weer. Mevrouw vindt reizen niet erg, tijdens de lange reis kan ze heerlijk breien. Een stel uit Rotterdam volgt de facebooksite al vanaf het begin. Het paar vindt de actie ludiek en geniet van alle reacties op  facebook. Ze hebben er zo’n plezier van, dat ze hoe dan ook bij de open dag willen zijn. Met hun hondje maken ze vervolgens een wandeling door het dorp, drinken wat bij de Aerden Plaats en nemen tot slot een kijkje op het sportcomplex.
Een familie uit Apeldoorn schenkt elk jaar na het offerfeest €100,- aan een goed doel. Toen de familie de actie op het netvlies kreeg, waren ze meteen enthousiast en hebben een lot gekocht. Na een rondgang door het huis werd hun enthousiasme nog meer aangewakkerd. Wanneer voorafgaand aan dewedstrijd tussen Ouwe Syl en Noordbergum een supporter van de bezoekers in de kantine de flyer onder ogen krijgt, trekt hij zijn portemonnee en gooit honderd euro op tafel. ”Rigelje my mar in lot”, laat hij een beduusde Sylster vertegenwoordiger  weten. Tijdens de open dag wordt de 5900 loten-grens bereikt, waarmee de verloterij definitief doorgaat. De volgende ochtend passeert de verkoop de 6000 grens. De tomeloze inzet van Polstra wordt beloond, en dat geeft een voldaan gevoel bij initiatiefnemer en bij zijn club.
Wellicht kan VV Ouwe-Syl binnen afzienbare tijd een lang gekoesterde droomwens (een oefenhoek van kunstgras) in vervulling zien gaan. Naarmate de eindstreep in zicht komt, lijkt de belangstelling steeds groter te worden. De laatste weken worden dagelijks gemiddeld 100 loten verkocht, loten zich als een olievlek over Nederland verspreiden. Nog geen lot, wees er dan snel bij. Op verloterij.nl kunt u zich verzekeren van een lot en kans op een vrijstaande bungalow op Ouwe-Syl.
Naarmate de eindstreep in zicht komt, lijkt de belangstelling steeds groter te worden. De laatste weken worden dagelijks gemiddeld 100 loten verkocht, loten zich als een olievlek over Nederland verspreiden.
Nog geen lot, wees er dan snel bij. Op verloterij.nl kunt u zich verzekeren van een lot en kans op een vrijstaande bungalow op Ouwe-Syl.
Bij de foto: Anne Polstra prijst de woning bij potentiele lotenkopers aan. (foto: Bertus Dijkstra)

Bildtse Post