’Trots zijn op wat we hebben, maar het wel beter promoten’

1809-intervieuw-jelmer-kampen-met-wethouder-caroline-de-peeWethouder Caroline de Pee over sport en toerisme in Waadhoeke - Wij spraken op 26 februari met Caroline de Pee. Wethouder van de nieuwe gemeente Waadhoeke. We stelden vragen over de sport en toerisme in de nieuwe gemeente, en vooral over wat Waadhoeke zou willen met deze onderwerpen.

Door Jelmer Kampen - Eerst vroeg ik wat het budget zal worden voor de recreatie en toerisme. Het volledige budget is nog niet bekend. Maar wel gaf de wethouder aan dat ze samen met Harlingen en Leeuwarden een persoon hebben - een aanjager - die de bedrijven gaat stimuleren om zich in te zetten voor toerisme in Waadhoeke. Bijvoorbeeld een samenwerking tussen musea. De gemeente Waadhoeke trekt jaarlijks 48.000 euro uit, voor deze aanjager en activiteiten.
Ook vroeg ik wat Caroline zou doen om het toerisme hier te stimuleren.
Zij antwoordde dat we eerst trots moeten zijn op wat we allemaal al hebben. En dat we ook al aardig wat bezienswaardigheden hebben. Maar dat deze gewoon niet heel erg bekend zijn. Daarom zouden we alles beter bekend moeten maken. Maar ze  vertelde ook dat in Franeker rondom de PC een hele Keatswike zal worden gehouden, met allemaal evenementen tijdens deze week.
Op het gebied van sport  vertelde de wethouder dat er plannen zijn om een sport- en cultuurweek te organiseren. Om de cultuur en sport even extra aandacht te geven. Ik vroeg ook of er in de toekomst misschien meer grotere sportevenementen zouden kunnen plaatsvinden. En het antwoord op die vraag was dat dat best wel zou kunnen gebeuren. Twee weken geleden was er zelfs een Fries kampioenschap tafeltennis in Franeker.
Daarna vroeg ik of er misschien al plannen waren om meer sportfaciliteiten aan te leggen. Maar het zal waarschijnlijk nog lastig zal worden om alles wat er nu al is vast te houden. Vanwege de terugloop van jongeren die gaan sporten.
Ook gaf De Pee aan dat er nog steeds veel dingen moeten worden geregeld. Bijvoorbeeld dat alle tarieven voor een sportvereniging hetzelfde worden. Er mag nog  wel een tijdje een verschil in blijven, maar het zal niet meer lang duren of alles moet op elkaar zijn afgestemd. Maar dat is allemaal nu nog lastig. Ook op het gebied van toerisme is nog niet alles 100 procent klaar. Gewoon omdat de gemeenten nog allemaal afspraken moeten maken om alles goed te laten werken.
Bij de foto: Jelmer Kampen interviewde maandag wethouder Caroline de Pee op het gemeentehuis in Franeker.

Snuffelstage - Jelmer Kampen (14) uit St.-Annaparochie is derdejaars leerling aan de Ulbe van Houten. Hij wil later graag journalist worden, en dus was hij deze  week - tijdens zijn vakantie! - op snuffelstage bij de Bildtse Post. Kampen voelde in een speciaal interview wethouder Caroline de Pee stevig aan de tand over sport  en recreatie in de nieuwe gemeente Waadhoeke. Het is zijn debuut als journalist, maar wij zijn er van overtuigd dat het niet  bij dit ene artikel zal blijven!

Bildtse Post