Hulpdiensten massaal uitgerukt voor brandje bij Meijer

1810-veel-hulpdiensten-voor-brandje-bij-meijerEen ware optocht aan brandweerwagens, afkomstig uit de halve provincie, zette vrijdagmiddag 2 maart koers naar de Oudebildtdijk. Bij Meijer was in de afzuiging van  een lasersnijder een brandje uitgebroken. Vanwege een storing in een P2000- mast nam men geen enkel risico en werd opgeschaald, zodat alle eventueel  benodigde hulpverlening aanwezig was. Hierdoor ontstond korte tijd wel de nodige verwarring.

Even na half zes ’s middags werd de brandweer opgeroepen voor een incident bij Meijer Plaatbewerking. Omdat het een groot bedrijf is, werd opgeschaald naar middelbrand. Dit werd al snel gevolgd door verdere opschaling: grote brand, zeer grote brand, en uiteindelijk zelfs GRIP 1. Diverse media meldden ten onrechte dat er een zeer grote brand bij het bedrijf was.
In werkelijkheid was het brandje door de eerst aanwezige auto al geblust. De hal had rook- en waterschade, maar niemand raakte gewond. Omdat de mast  tijdelijk uitgevallen was, schaalde de brandweer echter steeds hoger op. Om er zeker van te zijn dat alle benodigde hulp aanwezig was. Hierdoor kwamen zeker  acht brandweerwagens, enkele politieauto’s en een ambulance naar het bedrijf aan de Ouwe- Dyk.
Een stuk van de dijk - vanaf de Kadal - werd door de politie  afgezet. Met een kettingzaag maakten brandweerlieden een gat in het ijs van de Ouwedyksterfaart, mocht men snel aan water moeten komen. Dat bleek gelukkig  niet het geval.
Froubuurt en Minnertsga - Het was de derde oproep in 18 uur voor de brandweer. In de nacht ervoor brandde in Vrouwenparochie een leegstaande boerderij  langs de Waling Dijkstrastraat af. Niemand raakte gewond, maar met de harde wind was er geen redden meer aan. Dezelfde nacht was er ook brand in een  loods in Minnertsga. Vier kalveren kwamen daarbij om het leven. De bewoner had rook ingeademd en kreeg medische assistentie van het ambulancepersoneel.
Bij de foto's: Boven: de opgetrommelde hulpdiensten bij Meijer Plaatbewerking.
Onder: de afgebrandde boerderij in Froubuurt. (foto’s Jan Bonefaas)
1810-boerderij-bij-frouwbuurt-afgebrand

Bildtse Post