Studente Selina Faber in de race voor beste ‘student company’

1822-selina-faberHet begon als iets wat een groepje paardenmeiden van het Nordwin College stoorde in hun hobby. Wanneer de paardentrailer achter de auto wordt afgekoppeld, en je  hebt een spierwitte paardrijbroek aan hebt, is er niets vervelender dan dat je broek vervuild raakt door de vette trekhaak. Samen met een zestal medestudenten bedacht  Ouwesylster Selina Faber om trekhaakdoppen te produceren.

Het zijn niet zomaar trekhaakdoppen, want die kun je ook in de autoshop kopen. Nee, het moesten duurzame doppen zijn, die op een verantwoorde milieuvriendelijke  manier moesten worden geproduceerd.
Zo ontstond Dop4You. De jonge studenten startten een eigen bedrijfje waar ze op kleine schaal trekhaakdoppen uit gerecycled plasticafval maken. Iedere geproduceerde  dop is uniek, zo laat Selina weten, “Omdat wij de doppen út ôffalmatriaal make, is gyn dop gelyk”.
Het blijkt een succesformule, de productie steeg in korte tijd tot boven de 200 doppen, iets wat alle verwachtingen overtreft. De jonge talentvolle onderneemsters strijden niet alleen mee voor de LC Awards, ook gaan de doorzetters de strijd aan om de titel ‘Student company van het jaar 2018’ in de wacht te slepen.
Finale in Utrecht - Na de regio- en halve finale heeft Selina met haar team de finale bereikt. De vijf beste mbo student companies van Nederland (waaronder dus het  Nordwin College uit Leeuwarden) zijn geselecteerd voor de Nationale finale Student company van het jaar, die op maandag 11 juni in het Beatrix Theater in Utrecht plaatsvindt. Daar moet Selina Dop4You namens haar medestudenten voor een groot publiek presenteren.
Op basis van de pitch wordt beoordeeld wie van de vijf  genomineerden winnaar wordt. Erg spannend dus, maar de vastberaden Faber gaat ervoor. Dat de jonge onderneemsters doordringen tot de finale in Utrecht als enige  Friese finalist al een prestatie op zich. Die prestatie kan nog fraaier worden, wanneer het publiek (u dus), de dames een extra steuntje in de rug geeft. Door uw stem te  laten gelden. 
Er valt namelijk een publieksprijs te verdienen, waarmee de jonge onderneemsters maar wat graag aan de haal gaan. Als je een prijs wint, geeft dit ruimte voor verdere ontwikkeling en werkt bovendien stimulerend.
Stemmen - Vanaf maandag 4 juni kun je je stem uit te brengen op: jongondernemen. nl/publiekslieveling. Wanneer er massaal op het Dop4You project wordt gestemd, ja dan maken  de meiden kans op een prijs met een waarde van maar liefst €6250,-

Bildtse Post