Stannemet 2019: Sport, spel en muziek

1920-stannemet-2019We schreven het vorig jaar al: als de lente begint voelt iedere Stannebuurtster de kermiskriebel in de buik! Gelukkig is het al weer bijna zo ver. De    Stannemet is dit jaar van vrijdag 17 mei t/m dinsdag 21 mei. De kermiscommissie startte rond november al met de eerste voorbereidingen en ook dit  jaar is het weer gelukt om een mooi programma samen te stellen.

Op het parkeerterrein van de Waaie komt weer een groot lunapark met diverse attracties waaronder uiteraard de vertrouwde botsauto’s en de zweefmolen. Het zal passen en meten worden want ook dit jaar komt er weer één nieuwe attractie bij. De kermis start vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur  en is de gehele Stannemet ‘s middags en ‘s avonds open, op dinsdag zelfs al vanaf 10.00 uur.
Klaailand games - Vrijdagmorgen starten we met een primeur. Om 10.00 wordt er gestart met 50+ kaatsen. De jeugd van 5 tot 12 jaar kan  vrijdagmiddag om 16.00 uur meedoen aan de playbackshow in de tent naast het kaatsveld. Vrijdagavond om 19.30 uur start het 35+ voetbaltoernooi, diverse teams uit de regio zullen strijden voor het hoogste punten aantal. Op de andere velden van de Waaie nog meer strijdende teams tijdens de  Bildtse Klaailand games waarbij kracht, doorzettingsvermogen  en plezier centraal staan.
De vrijdag wordt afgesloten in de tent met feestmuziek van Van Geeft ‘M waarbij zeker vermeld moet worden dat de toegang deze avond weer geheel gratis is en het zeker weten een gezellige boel gaat worden! Een goede start van het kermisweekend.
Jeugd- en seniorenkaatsen - De zaterdagochtend en -middag staan in het teken van de kaatssport met om 9.00 uur de jeugdkaatspartij en om 12.00 uur de seniorendorpspartij. Publiek bij het kaatsen is zeer welkom. Zaterdagavond is het groot feest in de tent met de band Guilty Pleasure en het  beruchte dj duo de Crazy Dicks. Entree voor deze avond is voor 22.00 uur 7,50 euro, na 22.00 is de entree 12,50 euro. Er is geen minimumleeftijd, het meenemen van een geldig ID is verplicht.
Hoofdklasse - Een vaste waarde op de zondag vanaf 11.00 uur is de hoofdklasse kaatspartij v.f. deze partij trekt bezoekers uit heel Friesland. Op het voetbalveld zijn deze dag twee wedstrijden. Om 11.00 vv St.-Anna 2 - LSC 1890 2 en om 14.00 uur de wedstrijd VV St.-Anna 1 - LSC 1890 1.  Gezamenlijke entree is 5 euro. Vanaf 16.00 uur speelt duo Men in Black in de tent.
Welcome to the jungle - Traditioneel vinden de kinderspelen op de maandagmiddag plaats, voor de jongste kinderen is er een toneelvoorstelling in de  kantine van de Waaie. Ook dit jaar is er weer een themafeest op de maandagavond. Bezoekers kunnen op avontuur tijdens het ‘Welcome to the jungle’-feest met optredens van de band Smûk en dj R-Win. Er is weer een prijs voor de best verklede feestganger. Dit feest start om 20.00 uur in de  tent, toegang is gratis, ID verplicht.
Lammetsymet - Sinds jaar en dag staat de kermisdinsdag in het teken van de Lammetsymet braderie. De ruim 100 stands met zeer uiteenlopende producten en diensten zorgen voor een gezellige en drukke markt in de Van Harenstraat. In de (indien nodig verwarmde) tent op de hoek.

Bildtse Post