Opnieuw inbraken in Waadhoeke

Begin dit jaar was het Franeker, in april en mei was St.- Annaparochie de klos, en de afgelopen week zijn er diverse inbraken geweest in Marsum,  Menaam, Berltsum en Dronryp.

Afgelopen weekend nog werd ingebroken in Dronryp. Daarbij werd ook een auto - een blauwe Renault Twingo met  kenteken 71-LRS-8 - meegenomen. De politie vraagt mensen uit te kijken naar het voertuig.
Een week eerder waren er drie woninginbraken in Menaam,  Berltsum en Dronryp. Politie Noordwest- Fryslân heeft de zaak in onderzoek en kan verder geen mededelingen doen.
Waadhoeke wordt al het hele jaar geteisterd door inbraken. Begin dit jaar was het vooral raak in Franeker. Daarna was St.-Annaparochie aan de beurt,  met diverse inbraken in het westen van het dorp (zoals in de ’Smotsbuurt’). Extra controles en patrouilleren door de politie heeft nog niet tot een einde van  de inbraken geleid.
Zoals altijd vraagt de politie mensen waakzaam te zijn, en bij het vermoeden van een inbraak of verdachte situatie direct aan de bel te trekken.

Bildtse Post